Kristen Idrettskontakt ønsker å bevare, inspirere og vinne idrettsfolk til kristent liv både i idrettslag og menighet.
 

KRIK Høyfjellssenter Hemsedal lanserer TimeToGo!

En tredje og spennende bibelskole - for de som vil dra på eventyr med Gud.

Anne Kristine Robsahm Berg
ak@krik.no

Publisert 07.04.2017 14:47
TimeToGo er bibelskolen for de som vil dra på eventyr med Gud. Her lærer kristne å bruke deres utdannelse og ferdigheter til å bl.a tjene verdens fattigste og mest unådde mennesker.

Fjellbibelskolen ved KRIK Høyfjellssenter Hemsedal kunngjør i dag at de lanserer en tredje skole i januar 2018. Skolen heter TimeToGo og skal utruste og sende unge kristne rundt i verden for å bringe evangeliet om Jesus Kristus ut med kjærlighet og praktisk tjeneste.

TimeToGo i fornyet innpakning har oppstart 2. januar 2018 og inkluderer fem uker med undervisning og utrustning ved KRIK Høyfjellssenter, etterfulgt av fire måneder hvor studentene får tjene i Tanzania, Jordan, Nord-Norge og Hemsedal. Avhengig av deres utdannelse og ferdigheter vil deltakerne være involvert i forskjellig arbeid som å hjelpe til på barnehjem eller ved medisinklinikker, utvikle ungdomsprogram, bygge hus, og møte behov hos mindre privilegerte barn, familier og enker.

"Vårt mål er ikke å skape en misjonsskole hvor folk bare kan fylle hodene med mer kunnskap", sier TimeToGo-leder Marcus Yoars. "Vi ønsker å reise opp kristne som får erfare hva det betyr å leve misjonalt for Guds rike – inkludert å bruke sine ferdigheter for å hjelpe praktisk – og som etterpå kommer tilbake til sine hjemsteder, jobber og lokalmiljøer her i Norge".

Fjellbibelskolen som ble etablert i 2006 tilbyr allerede to skoler. TimeOut  10 uker på høsten, og Opptur 3 uker på sommeren. Begge kombinerer undervisning med fysiske utfordringer, turer og indre helbredelse – i nydelige omgivelser i Hemsedal. De siste fem årene har studenter som har fullført TimeOut hatt mulighet til å delta på TimeToGo, et disippelgjøringsprogram som i hovedsak har fokusert på å tjene lokalmiljøet i Hemsedal.

Nå får TimeToGo-deltakere mulighet til å tjene noen av verdens fattigste og minst nådde mennesker – fra syriske flyktninger i Jordan til samene i Nord-Norge. I løpet av dette første året vil TimeToGo-team dra til Arusha i Tanzania, Amman i Jordan, men også Hammerfest og Hemsedal i Norge. Deltakerne vil samarbeide med etablerte lokale menigheter og organisasjoner som har vært på disse stedene i lengre tid. Det er allerede planer om å utvide med å sende team til Asia og Sør-Amerika.

"Gjennom samarbeid med disse lokale menighetene og organisasjonene kan vi tilby studentene stor bredde i muligheter for både opplevelser og for tjeneste", sier Yoars. "I Jordan, for eksempel, trenger de alt fra doktorer og sykepleiere til engelsklærere eller sosialarbeidere som kan hjelpe traumatiserte ofre. Til de andre stedene er det behov for lærere, bygningsarbeidere, sosialarbeidere og mer. Uansett hvilke ferdigheter, utdannelse eller lidenskap så finnes det muligheter for deg. Og det er det utrolige med å bli med på Guds misjon: det er alltid en plass du kan bli brukt til å forandre liv".

TimeToGo varer fra 2. januar til 1. juni 2018. For å søke må man være 20 år eller mer.  Vanligvis er søkerne mellom 20 og 40 år. Det er nå mulig å ta et helt "skoleår" ved KRIK Høyfjellssenter. Først TimeOut , 10 uker på høsten, deretter ta en lang juleferie  og fortsette med TimeToGo på vinteren og våren.

For mer informasjon eller for søknad, se fjellbibelskolen.no.

 
10. sept til 18. nov
En høst som kan forandre livet!
 
11. okt til 15. okt
Gode familiedager i høstfjellet
 
20. okt til 22. okt
 
28. okt til 28. okt
Sammen om å gi!
 
3. nov til 5. nov
Hvordan føre en samtale?
 
10. nov til 12. nov
Bli med på leir med KRIK Fotball!
 
24. nov til 26. nov
Få max uttelling i parforholdet
 
28. des til 1. jan
Den BESTE måten å feire nyttår på
 
8. jan til 12. jan
Datoen for KRIK PULS 2018 er klar
 
19. jan til 21. jan
Oppfølging kurs 1
 
22. jun til 26. jun
En konfleir fra øverste hylle!
 
26. jun til 30. jun
En pangstart på sommeren!
 
Se alle kommende arrangementer
 
© KRIK - Kristen Idrettskontakt 2017
Postadresse: Pb. 3822 Ullevål stadion, 0805 Oslo
Besøksadresse: Ullevål Stadion, Sognsvn. 75 A, 0855 Oslo
Tlf.: 22 58 80 20 - E-post: krik@krik.no
Kontonr.: 3000.17.12256 - Org.nr.: 970 534 490
Nettansvarlig: Anne Kristine R. Berg