Kristen Idrettskontakt ønsker å bevare, inspirere og vinne idrettsfolk til kristent liv både i idrettslag og menighet.
 

- Ett av de beste valgene i mitt liv!

Da Petter Waarum dro på KRIK ACTION i 2011 var det starten på noe stort.

Anne Kristine Robsahm Berg
ak@krik.no

Publisert 23.05.2017 12:23
Vi stilte 19-åringen noen spørsmål om hva KRIK, leir og lokallag har betydd for ham. Svarene gjør oss skikkelig stolte, hoppende glade og innmari inspirert.

- Når og hvordan kom du selv inn i KRIK?
- Mitt første møte med KRIK kan jeg takke søsteren min for. Hun hadde selv vært med på ACTION, og anbefalte det på det sterkeste. Så, i 2011, fikk jeg med meg noen kamerater og dro på leir: ett av de beste valgene jeg har tatt i mitt liv! Året etter dro jeg selvfølgelig tilbake. Da jeg skulle konfirmere meg i 2012 så jeg også at det var mulig å være KRIK-konfirmant i menigheten - med lokallagstreninger én gang i måneden!

- Hva ved KRIK gjorde at du trivdes og fant deg til rette?
- Jeg skjønte tidlig at KRIK var noe for meg! Det var noe helt spesielt med fellesskapet: trygt og godt, og et sted jeg følte meg skikkelig hjemme! I tillegg handler det ikke om å være best når man er med i KRIK, men om å ha det gøy! I det prestasjonspregede samfunnet vi lever i, er det noe vi alle har godt av å oppleve iblant. Etter konfirmasjonstiden ønsket jeg derfor å fortsette å være med på KRIK. På konfirmasjonsleiren hørte jeg at de trengte nye medlemmer i styret i lokallaget i Oppegård, og siden den gang har jeg vært på så å si alle treningene, vært styreleder og ledet treninger! Det siste året har jeg også vært aktiv i KRIK Gvarv mens jeg har gått på Sagavoll Folkehøgskole.

- Det har etter hvert blitt en del leirer på deg. Hvem har du typisk reist på leir sammen med?
- I starten reiste jeg med noen kamerater hjemmefra. Etter hvert var det flere og flere fra lokallaget som dro på leir, og flere ganger har vi arrangert fellestur til blant annet EXPLORE. Det har vært skikkelig god stemning! Jeg har også dratt med folk jeg har blitt kjent med på leir opp igjennom årene, blant annet fra «nabolokallaget» KRIK Kråkstad. Nå drar jeg i tillegg på leir med en del folk fra Sagavoll, men selv om man ikke har en «gjeng» å reise med, får du garantert nye venner på KRIK-leir!

- Hva er ditt beste leirminne så langt?
- Det beste minnet må være å gå opp Lysgårdsbakken på nyttårsaften på EXPLORE. Bedre folk å gå inn i det nye året med, får du ikke! Fyrverkeri. Litt for glatt vei. Brennende fakler. Og alle klemmene man får på vei ned. Det er rett og slett helt magisk. Jeg husker i tillegg møtene på ACTION i 2011 veldig godt. Det var ett av mine aller første møter med lovsang, og jeg opplevde det som noe helt spesielt.

- Hva har det å reise på KRIK-leir betydd for deg?
- Å reise på KRIK-leir har betydd utrolig mye! Jeg har fått venner for livet og minner for livet. Jeg har lært mye om både ulike idretter, meg selv og Jesus. Det er virkelig et sted hvor jeg kan komme akkurat som jeg er!

- I juni skal du være med som leder på ACTION. Hva gleder du deg aller mest til med sommerens leir?
- Er det lov å svare ALT? Noe av det jeg gleder meg mest til, er å bli kjent med nye folk – både deltakere og ledere. Vi er jo rett og slett én stor familie: KRIK-familien. I tillegg gleder jeg meg masse til møtene som er skikkelig bra. Og det er ikke feil å dra til Bø Sommarland når det er strålende sol, heller!

- Hvorfor vil du anbefale andre å reise på leir?

- Å dra på KRIK-leir er uten tvil noe av det aller beste du kan gjøre! Du får fordype deg i en idrett eller aktivitet - med veldig dyktige instruktører! Morgen- og kveldsmøtene er skikkelig bra - med flinke talere og herlig lovsang. Men kanskje aller viktigst: du får venner for livet, et trygt og godt fellesskap - og du får lære mer om Gud!

Petters første møte med KRIK var på ACTION i 2011. Siden den gang har han vært aktiv i lokallaget hjemme på Oppegård.
- Å reise på KRIK-leir har betydd utrolig mye! Jeg har fått venner for livet og minner for livet, forteller Petter.
 
6. jul til 29. jul
En sommerferie til å vokse på!
 
18. jul til 22. jul
Drømmesommer på Drottningborg
 
26. jul til 29. jul
NY leir i 2018!
 
31. jul til 5. aug
Fjellsportcamp i vakre omgivelser
 
7. aug til 12. aug
Den beste avslutningen på ferien!
 
19. aug til 24. aug
Livsnytelse i fjellheimen
 
23. aug til 18. okt
8 uker bibelskole på Bali
 
24. aug til 26. aug
Høy intensitet i Guds natur
 
7. sept til 9. sept
Kanskje årets viktigste KRIK-dag!
 
9. sept til 17. nov
En høst som kan forandre livet!
 
7. jan til 11. jan
 
Se alle kommende arrangementer
 
© KRIK - Kristen Idrettskontakt 2018
Postadresse: Pb. 3822 Ullevål stadion, 0805 Oslo
Besøksadresse: Ullevål Stadion, Sognsvn. 75 A, 0855 Oslo
Tlf.: 22 58 80 20 - E-post: krik@krik.no
Kontonr.: 3000.17.12256 - Org.nr.: 970 534 490
Nettansvarlig: Anne Kristine R. Berg