Kristen Idrettskontakt ønsker å bevare, inspirere og vinne idrettsfolk til kristent liv både i idrettslag og menighet.
 

Ny KRIK-linje: URBAN JUNGEL!

Stavern folkehøyskole lanserer ny og spennende KRIK-linje til høsten.

Christoffer Nohre
christoffer@krik.no

Publisert 19.12.2017 10:35
Tekst: Stavern folkehøyskole

KRIK Urban Jungel er linja for deg som har lopper i blodet, elsker bevegelse og liker utfordringer. Dette er linja hvor urban kreativitet og naturens villskap møter ungdommelig råskap. Den urbane jungelen i Stavern har alle disse tingene: Surfebølger, skateparker, skatehall, turn- og trampolinehaller, fart, moro, spenning og lek. Kort oppsummert: Et vakkert kaos!


HVA SKJER?

Målet med linja er å tilby et fag som kan treffe unge folk med interesser som ikke nødvendigvis vil føle seg hjemme på hverken en idrettslinje eller en friluftslivslinje. På denne linja skal du få utvikle dine ferdigheter innen skating, surfing, akrobatikk, parkur, frerunning, trixing osv.

KRIK Urban Jungel er en spinn-off fra den tidligere linja KRIK surf med oppstart høsten 2018. På linja legges det vekt på kreativ bevegelse linket opp mot urbant og maritimt miljø. Her skal den vakre naturen og kroppens enorme potensiale for bevegelse tas fullt ut. Stavern ligger flott plassert i skjærgården med tilgang på flere strender med gode muligheter for surfing - og med Østlandets beste surfspot like i nærheten; Saltstein. Videre har Larvik et stort skatemiljø med både innendørs skatehall og utendørs skatepark. Her har flere av dagens skatere i Norgestoppen sin hjemmebane.

STUDIETUR

I november forlater man mørketida i Norge og surfer inn i solnedgangen på en av Balis mange surfestrender. Studieturen varer drøyt to uker, og deler av tiden bor man på KRIK sin bibelskole i idylliske Canggu. Her vil det vil bli surfeturer med instruksjon basert på ulike nivåer og vanskelighetsgrader. Bali og resten av Indonesia kan også by på uendelig mye mer enn bølgesurfing, for eksempel noen av verdens flotteste korallrev. Derfor legger vi også opp til dykking, fridykking og snorkling som en del av opplegget på en eller flere av våre utflukter. Opplevelsene står i kø på denne turen!

KRIK-LINJE

It is a beautiful mess! Når det gjelder den delen av fagplanen som gjør at dette er en KRIK-linje, har man fokus på det som skjer oss mennesker imellom – og forholdet vårt til Gud. Det blir undervisning om lederskap generelt og kristent lederskap spesielt. Det er et mål at Bibelen og tanker og samtaler om tro blir en naturlig del av hverdagen. En del linjetid kommer også til å handle om å utruste deg som en potensiell KRIK-leder – f.eks som ungdomsleder i Staverns eget lokallag. Selvsagt samarbeides det tett med KRIK som organisasjon og man deltar på samlinger med andre KRIK-elever både i Oslo og på KRIK Høyfjellssenter i Hemsedal.

- Man trenger ikke forkunnskaper, så lenge man er nysgjerrig på bevegelse av typen «urban jungel». En del av undervisningen vil foregå som samtaler relatert til tro og Bibel, og som KRIK-linje har vi fokus på at vårt fellesskap vil være med på å bygge individet, som igjen er med på å bygge fellesskapet. Det forteller linjelærer på KRIK Urban Jungel, Stein Joar Myrvang, og legger til: - Det er alltid noen som ser deg i jungelen.

Se Stavern folkehøyskole sin egen hjemmeside for mer informasjon. Opptaket starter 1. februar!


Artikkelen er publisert på krik.no som en del av en større PR-pakke.

På KRIK Urban Jungel blir det store muligheter til å utfolde og utfordre seg i ulike aktiviteter.
Studieturen går til eventyrlige Bali - med sol, sand og surfebølger så langt øyet kan se.
 
22. jun til 26. jun
En konfleir fra øverste hylle!
 
22. jun til 29. jun
Helse for livet!
 
26. jun til 30. jun
En pangstart på sommeren!
 
3. jul til 8. jul
KRIK-ferie for hele familien
 
3. jul til 8. jul
Friluftsfestival for familier
 
4. jul til 8. jul
Familieferie i Gvarv i Telemark
 
6. jul til 29. jul
En sommerferie til å vokse på!
 
11. jul til 15. jul
KRIK-leir for hele familien
 
18. jul til 22. jul
Drømmesommer på Drottningborg
 
26. jul til 29. jul
NY leir i 2018!
 
31. jul til 5. aug
Fjellsportcamp i vakre omgivelser
 
7. aug til 12. aug
Den beste avslutningen på ferien!
 
19. aug til 24. aug
Livsnytelse i fjellheimen
 
23. aug til 18. okt
8 uker bibelskole på Bali
 
24. aug til 26. aug
Høy intensitet i Guds natur
 
Se alle kommende arrangementer
 
© KRIK - Kristen Idrettskontakt 2018
Postadresse: Pb. 3822 Ullevål stadion, 0805 Oslo
Besøksadresse: Ullevål Stadion, Sognsvn. 75 A, 0855 Oslo
Tlf.: 22 58 80 20 - E-post: krik@krik.no
Kontonr.: 3000.17.12256 - Org.nr.: 970 534 490
Nettansvarlig: Anne Kristine R. Berg