4. - 9. august

Kristiansand


PÅMELDING

ARENA 2019 arrangeres 4. – 9. august i 2019 på Dvergsnestangen, Kristiansand. ARENA er én av KRIKs største leirer og er for deg mellom 16 og 22 år.

MERK at tidspunktet for ARENA er endret i år og at leiren derfor starter søndag 4. august og er ferdig fredag 9. august.


HVA ER ARENA?

KRIK ARENA er én av KRIKs store sommerleirer og arrangeres på Dvergsnestangen i Kristiansand. Sammen med hundrevis av andre kan du avslutte sommerferien på den aller beste måten – med saltvann i håret, is i magen, aktiviteter i sola og taler og lovsang i møteteltet. Kort fortalt: Den ultimate arenaen for å bli bedre kjent med Jesus – og hverandre.

En vanlig dag på leir begynner med morgenmøte i møteteltet. Er du en ekte morgenfugl kan du også bli med på «Kondis in the morning» for å få kroppen og hjertepumpa ordentlig i gang før møtet. (Les mer i aktivitetsoversikten). Rett etter møtet stikker vi ut på aktivitet. Som deltaker velger du en aktivitet eller idrett du ønsker å få instruksjon i. Denne holder du på med på dagtid fra ca kl. 10.00-14.00. Etter aktivitet står middagen klar i hagekroa, og etter det er det opp til deg hva du har lyst til å bruke tida på! Chille med en kuleis i solveggen? Stikke ned på stranda? Spille beach? Valget er selvfølgelig ditt! I tillegg vil det holdes flere spennende seminarer i løpet av uka, og hver eneste kveld har vi selvfølgelig kveldsmøte. Det er bare å glede seg!

I likhet med alle andre KRIK-arrangementer er også ARENA et 100 % rusfritt arrangement.

Program for leiren finner du som et eget menyalternativ.

ALDERSGRENSE

ARENA er for deg mellom 16 og 22 år. For å være med, må du fylle 16 år i løpet av 2019 – altså være født i 2003 eller tidligere.

AKTIV IDRETTSUTØVER?

Er du aktiv idrettsutøver og trenger tilrettelagte forhold på ARENA? Ta kontakt med arena@krik.no

OVERNATTING

ARENA finner sted på en campingplass og de aller fleste av oss overnatter i telt (se unntak under). Husk derfor å pakke med telt. Merk også at gutter
sover i guttetelt og jenter sover i jentetelt.

Reiser du alene – og ønsker å sove sammen med noen?
Da er det mulig å reservere plass i én av deltakerlavvoene våre. Send en mail til arena@krik.no for spørsmål eller reservasjon av plass. Merk: begrenset antall plasser.

Campingen er veldig full, så derfor noen regler for overnatting:

 • Eget bagasjetelt er ikke lov.
 • Minimum tre personer i hustelt.
 • Det er kun plass til et begrenset antall campingvogner. Send mail til arena@krik.no i forkant av leir å få din campingvogn registrert.
 • For deltakerne på ARENA er det mulighet for å leie hytter/motellrom. NB: Dette koster ekstra. Kontakt Kristiansand Feriesenter på telefon 38 04 19 80. Merk også at jenter og gutter skal bo i adskilte rom/hytter/leiligheter.


Spørsmål? Ta kontakt med KRIK-kontoret (krik@krik.no / 22 58 80 20) eller send en e-post til arena@krik.no.

Ved påmelding på Min Side betales en påmeldingsavgift på kr 400,-. (Denne refunderes ikke ved avmelding).

I tillegg til påmeldingsavgiften kommer en faktura for leiren som blir tilsendt pr post:

KRIK-medlemmer*:

 • Kr 1950,- før 1. mai
 • Kr 2050,- fra 1. mai

Ikke-medlemmer:

 • Kr 2250,- før 1. mai
 • Kr 2350 fra 1. mai

* KRIK-medlemskap kun kr 100,-
Merk også at noen aktiviteter kan koster ekstra.

INKLUDERT I PRISEN:
 • Overnattingsplass (man overnatter i telt, så ta med eget telt!)
 • Middag x4 (mandag-torsdag)
 • Frokost x5 (mandag-fredag)
 • Aktivitet/instruksjon i tre dager
 • Transport til og fra aktivitet
 • Morgen- og kveldsmøter
 • Spennende seminarer
 • Miljøtorgaktiviteter

 

Påmeldingen er nå i gang på KRIK – Min Side.
Vær tidlig ute for å sikre deg plass – leiren (og ulike aktiviteter) kan fort bli fulltegnet!

Husk at du må betale påmeldingsavgiften på kr 400,- med Visa eller MasterCard for å melde deg på.

23. april, 21. mai og 4. juni kl. 10.00 legger vi ut restplasser på Min Side. Da blir det mulig å melde seg på/bytte over til aktiviteter som tidligere har vært fulle – dersom noen har meldt seg av eller byttet til en annen aktivitet.

Trenger du hjelp med påmelding?
arena@krik.no

EN DAG PÅ LEIR INNEHOLDER:
 • Frokost
 • Morgenmøte
 • Aktiviteter/instruksjon
 • Middag
 • Seminarer og fritid
 • Kveldsmøte
 • Hagekro og fritid

På ARENA kan du velge mellom en rekke ulike aktiviteter.
Du velger én aktivitet og får instruksjon i denne i tre dager.

Merk: Noen av aktivitetene deles opp i ulike nivåer. De aktivitetene dette gjelder, fremkommer av listen under. På de øvrige aktivitetene stilles det ingen krav til forkunnskaper, og både nybegynnere og mer erfarne kan melde seg på – og få tilrettelagt og god instruksjon.

Akrobatikk (koster kr 200,- ekstra)
Er du av den spretne typen som trives med luftige svev og fysiske utfordringer? Trampett, frittstående og Air Track er noe av det som står på menyen. I tillegg blir det en hel dag i trampolinepark! Hopp i det, og bli med!

Amazing Race – NY!
Førstemann til mål! Bli med på tre dager fylt med fart, spenning og utfordringer når vi gir deg KRIKs egen versjon av Amazing Race. Aktiviteten deles inn i grupper der målet vil være det samme for alle: å løse fysiske og strategiske oppgaver på best mulig vis for å komme seg fortest mulig til mål.

Badminton
Ta hagesport nr. 1 til nye høyder, og lær deg hvordan badminton egentlig skal spilles. Aktiviteten vil finne sted innendørs på ordentlige badmintonbaner, og du vil lære deg reglene og triksene som gjør deg til gatas beste badmintonspiller!

KRIK Classics
Er du glad i spill, lek og moro? Bli med på KRIK Classics da, vel! Her får du en smakebit av mange klassiske KRIK-leker og andre kjente spill både med og uten ball. Aktivitetene vil foregå utendørs, så det nytter ikke å være redd for litt grønske på knærne.

Beachhåndball
I anledning sommeren flyttes en kjent og kjær klassiker ut i sola! Beachhåndball utfordrer spillet og spillerne på ukjent underlag – der triks og finesser gir ekstra uttelling. Smør på deg solkremen, brett opp ermene og bli med på moroa.

Crossfit
For deg som liker en hard treningsøkt. Du vil få instruksjon i grunnleggende øvelser – i tillegg til at du får med deg noen nye øvelser hjem i bagasjen. Gjør deg klar for puls, pust, pes og pushing.

Elvekajakk (koster kr 400,- ekstra)
På elvekajakk får du fart og spenning fra første åretak! Aktiviteten krever ingen spesielle forkunnskaper, men du må tåle å bli våt – og gjøre kroppen klar for et realt kick. Kanskje er du tøffere enn du tror? Ta med våtdrakt og redningsvest om du har.

Fotball
Det er blitt sagt at av alle uviktige ting, er fotball den viktigste. Gjør deg klar for teknikk, spill, sol og svette – med instruksjon på alle nivåer. Det grønne gresset og en haug med fotballglade KRIKere venter på deg. Er du med?

Fotball A (pro): For deg har spilt mye fotball og kanskje har en drøm om å bli en fotballspiller, eller ønsker å lære nye taktiske og utfordrende øvelser. Her vil du få god veiledning fra flinke instruktører slik at du kan utvikle deg som spiller.

Fotball B (player): For deg som har spilt litt/en del fotball. Her får du mulighet til å utvikle spillet ditt enda et hakk, og kose deg med fotballen sammen med andre, med god instruksjon.

Fotball C (rookie): For deg som ikke har spilt eller spilt lite fotball før. Her vil vi gå gjennom grunnleggende basisferdigheter i fotball slik som pasning/mottak, skudd og generelle regler

Footvolley – NY!
Er du den som heller vil bruke beina når du spiller volleyball? Da er nyheten footvolley perfekt for deg! Med sol i fjeset og sand under føttene kombineres to kjente idretter. Det eneste som kreves er en viss form for fotballteknikk og ballkontroll.

Freerunning
Freerunning (eller parkour) er kort oppsummert akrobatikk i bymiljøet! Dette er aktiviteten for deg som ser på benker, gjerder og vegger som noe man kan hoppe over eller bruke som element i triks. Tar du sjansen? Sjekk gjerne ut freerunning eller parkour på Youtube for inspirasjon!

Frisbeegolf
Finn ut hvorfor frisbeegolf er én av verdens raskest voksende idretter! Gled deg til masse konkurranse, ulike kastteknikker og kjenn ekstasen idét disken smeller inn kjettingen og lander perfekt i kurven.

Garden games
Slå sammen 17. mai-stemning, hageselskap og strandliv og du får denne festlige og hyggelige aktiviteten! Bli med ut i hagen og prøv deg i klassikere som badminton, crocket, kubb, volleyball og ringspill sammen med andre KRIKere. Vi tar også med brettspill for å gjøre hageselskapet komplett! Kort oppsummert: Mye spill, mye chill!

Golf (koster kr 400,- ekstra)
Drømmer du om hole-in-one? Eller fascineres du av kombinasjonen kraft, koordinasjon og presisjon? Bli med ut i vakre golfomgivelser og prøv den store folkesporten.

Havkajakk (koster kr 400,- ekstra)
Glad i å komme tett på naturen? Havkajakk er aktiviteten for deg som har lyst til å bryne deg på bølgene – eller nyte en tur på flatt og stille hav. Ta med egen redningsvest om du har.

Dansefeber
Liker du rytmer og fete moves? La musikken føre deg gjennom tre digge dager med dans og koreografi – enten du er ny i gamet eller du vil utvikle deg videre som danser.

Kitekurs (koster kr 400,- ekstra)
Er du glad i action, vind og vann? Da er dette aktiviteten for deg. Her kan du lære å kite på vann fra dyktige og gode instruktører. Det blir prøving og feiling, bading og sol og veldig god stemning! Ta med våtdrakt og redningsvest om du har.

Klatring
Klatring er aktiviteten for deg som trives i høyden og stoler på at grep og utstyr holder. Aktiviteten vil foregå noe utendørs dersom været tillater det. Ta med både inne- og utetøy.

Kondis in the morning (Merk: Dette er ikke en egen aktivitet, men er et ekstratilbud du kan bli med på i tillegg til den aktiviteten du velger).
Det kommer ikke til å bli en egen kondis-aktivtet i år, men vi kan da ikke ligge helt på latsiden heller. Derfor gjentar vi fjorårets «earlybird»-suksess og tilbyr kondistrening på morningen til de som ønsker det. Her blir det ulike aktiviteter med høy puls før du fortsetter dagen med frokost, morgenmøte og annen aktivitet. Følg med underveis på leir for å holde deg oppdatert!

KRIKernes mester (OBS: Kun for de som har vært elever ved en folkehøgskole eller bibelskole med KRIK-linje i år)
Etter et år der alle har gått rundt på hver sin skole, ment at den skolen er den beste og tenkt at de selv har gjort livets beste valg – er det ikke på tide å finne ut hvem som faktisk er best av de beste? Hvem hopper høyest? Hvem er sterkest? Hvem er det som samarbeider best og tar gode avgjørelser når pulsen er høy? Og hvem får til slutt løfte pokalen over hodet og smykke seg med tittelen «KRIKernes mester»? Nettopp DET skal vi avgjøre på ARENA.

Slik går dere frem: Samle et femmannslag fra skolen deres, meld dere på KRIKernes mester på KRIK – Min Side og send inn en mail til arena@krik.no om hvem som er på laget og hvilken skole dere representerer. Etter det er det bare å legge seg i hardtrening og glede seg til tidenes triveligste og mest prestisjetunge konkurranse.

Se også egen promovideo her!

Sandvolleyball
Hva er bedre enn sol, sand og smash om sommeren? Instruksjon på alle nivå:

Sandvolley A (Pro)
– For deg som har spilt mye sandvolleyball og føler deg trygg på
regler, blokking, smashing og ønsker å lære detaljer, fingertegn og
andre finesser.

Sandvolley B+ (Player) – For deg som har spilt en del sandvolleyball og som regel får til en del ballvekslinger i spill.

Sandvolley B- (Player) – For deg som har spilt en del sandvolleyball, men fortsatt trenger å øve litt på baggerslag og fingerslag.

Sandvolley C (Rookie)
– For deg som ikke har spilt eller spilt lite sandvolleyball før. Her vil vi gå igjennom grunnleggende ferdigheter som baggerslag, fingerslag samt grunnleggende regler i sandvolleyball.

Selvforsvar
Liten eller stor, svak eller sterk? Samme det! På denne aktiviteten kan du lære deg slag, spark og tøffe teknikker – som alle kan få til!

Spikeball – NY!
Rutta på Spike? Eller helt ny i gamet? Prøv ut den nye KRIK-favoritten Spikeball! Her vil du lære mange kule triks, få mye spilletid, OG: Det blir garantert god stemning!
Hvis du lurer på hva Spikeball er kan du sjekke ut en herlig film HER!

Stisykling
På denne aktiviteten skal vi utforske stier du tidligere trodde kun var for fotturister. Bli med ut i et fantastisk naturområde med oppoverbakker, utforkjøringer og spennende utfordringer. Ta med sykkel, hjelm, sykkelhansker, øvrig ønsket beskyttelsesutstyr – og gjerne litt lappesaker om du har.

Stand Up Paddle (koster kr 400,- ekstra)
Bland sol, havluft, bølgeskvulp og brett og du får sommerfavoritten Stand Up Paddle (SUP)! Ta med våtdrakt og redningsvest om du har.

Tennis
Forehand, backhand, slå i vei – kanskje Federer vil spille mot deg! Gjør deg klar for både sol og masse spill. Ta med egen racket om du har.

Triathlon – NY!
Hvorfor svømme, løpe og sykle hver for seg, når du kan kombinere alle tre og bli med på triathlon? Vi bruker den vakre skjærgården til svømmetrening, det nydelige landskapet til å lufte løpeskoene og de herlige landeveiene til å teste sykkelen! Ta med egen sykkel, og ta også med våtdrakt dersom du har det.

Watergames (koster kr 400,- ekstra)
Vannski, wakeboard, tube, stuping og snorkling er noen av aktivitetene du kan få prøvd deg på her. I tillegg vil det bli mye vannlek. Ta med egen redningsvest om du har.

Windsurfing (koster kr 400,- ekstra)
Windsurfing er aktiviteten for deg som vil temme bølgene og bli sjefen på havet. Windsurfing utfordrer både styrke og balanse på brettet, og er aktiviteten for deg som ønsker en våt, vill og vittig utfordring. Ta med våtdrakt og redningsvest om du har.

100% adventure (koster kr 400,- ekstra)
Aktiviteten for deg som vil prøve litt av alt – og er klar for en utfordring. Kort oppsummert: Mye fart og spenning.

 

Merk: Driver du med toppidrett og er gira på leir? Da finnes det et tilrettelagt tilbud for deg.
Send en e-post til arena@krik.no for mer informasjon eller for å vise din interesse.

FELLESTRANSPORT
KRIK setter opp busser fra flere steder i Norge. Dette er et tilbud som koster ekstra (utover leiravgiften), men som samtidig er et rimelig og hyggelig transportalternativ. Etter at du har meldt deg på leir kan du klikke deg videre til vårt busspåmeldingssystem for å se om det går buss fra ditt fylke. Står ikke ditt fylke der, er det dessverre ikke satt opp egen KRIK-buss derfra. Spørsmål? Send en e-post til krik@krik.no.
FRA KRISTIANSAND
KRIK setter opp shuttlebuss fra Kristiansand jernbanestasjonen til Kristiansand feriesenter. Mer informasjon om tidspunkt/klokkeslett vil komme. Denne bussen er gratis.
ANKOMST MED BIL ELLER SYKKEL?
For å finne frem til Dversnestangen, så tar du av fra E-18 øst for Varoddbrua, retning Høvåg (riksvei 401). Fra E-18 er det 5,5 km til Dvergsnestangen (følg skilting).

Dersom du ønsker å være leder kan du fylle ut skjemaet nedenfor. Vi vil da ta kontakt med deg. Du må være født i 1997 eller tidligere for å være leder på ARENA 2019.

Som leder på leir blir du med på en kjempestor – og fantastisk – dugnad.
Med opp til 700-1000 deltakere på våre leirer, kreves det mange ledere som kan bistå med ulike og varierte arbeidsoppgaver.

OBS: Du er ikke automatisk med som leder når du har fylt ut skjemaet.

Ønsker du å ha stand på leir?
Ta kontakt på stand@krik.no


Spørsmål?

22 58 80 20
arena@krik.no
Stolt sponsor av KRIK