Andakt: Bevar ditt hjerte


Det snakkes ofte om å ta vare på hjertet, både i kristne sammenhenger og med tanke på god helse. Men hvordan gjør vi egentlig det?TEMA: TA VARE PÅ HJERTET DITT!

Ordspr. 4,23-24:
Bevar ditt hjerte framfor alt du bevarer,
for livet går ut fra det.
La aldri munnen tale falske ord,
hold leppene borte fra svik!

Hvordan bevarer vi hjertet? Ikke snakk falske ord- snakk sant (vers 24)! Om ditt eget liv, om Gud og om andre mennesker.

Jesus viser oss hvordan. Når han møter mennesker, hjelper han dem til å snakke sant om sitt eget liv. Se for eksempel hva som skjer i Joh 4,7-30, når Jesus møter kvinnen ved brønnen. Han snakket sant om hennes liv, noe som frigjør henne til å gjøre det samme – OG hun snakker sant om Jesus til folk i byen (vv 28-29).

Ordspråkene knytter det å bevare hjertet til det å holde seg borte fra falsk tale. Å snakke sant hjelper oss til å ta vare på hjertet i en tid hvor det kan være vanskelig å skjelne mellom fake news og sannhet.

UTFORDRING
  • Har du noen konkrete eksempler på situasjoner det kan være vanskelig å snakke sant?
  • Hvorfor tror du at kvinnen ved brønnen ikke ble fornærmet eller sur på Jesus når han snakket sant om kjipe ting i livet hennes?
BØNN

Kjære Jesus. Takk for at du alltid møter oss med kjærlighet og nåde. Bevar våre hjerter i sannhet, og hjelp oss å snakke sant og godt om våre egne liv, om deg og om andre mennesker. Amen.

TIL EN EVENTUELL GRUPPESAMTALE

Hvordan kan vi hjelpe hverandre å bevare hjertet?