Dette har skjedd i 2021

Vi ser tilbake på 2021 med stor takknemlighet. Takknemlighet for frivillige, fellesskap med tenåringer og givere som har støttet arbeidet. Det er frivilligheten og givertjenesten som gir KRIK bærekraft og som er avgjørende for at vi skal kunne invitere nye inn i KRIK-felleskapet. Nå som årsskiftet nærmer seg med stormskritt ønsker vi å ta en oppsummering av året som har gått:

LEIR

Savnet etter KRIK-leirer har vært stort etter pandemien, og i år har vi endelig kunnet invitere tilbake til leir! Vi hadde håpet å samle mange til konfACTION og ACTION i 2021, men disse leirene ble dessverre avlyst grunnet Covid-19. Med stor glede kunne vi derimot invitere til ARENA og Camp 20+ på sensommeren. Over 1000 deltakere fikk kjenne på leirlivet igjen, med gode venner, møter og Jesus i fokus.

Vår nye satsning på regionale konfirmantleirer er også godt i gang. KonfACTION på Karmøy gikk av stabelen i august, og konfACTION Trøndelag ble arrangert i midten av oktober. På sistnevnte konfirmantleir samlet vi over 600 deltakere. Det var stor stas!

LOKALLAG

Året som har gått har vært utfordrende for en del lokallag. I første halvdel av 2021 måtte meteren overholdes og vi kunne ikke drive med normal lokallagsaktivitet. Tross restriksjonene har mange lokallag vært kreative og møttes utendørs. Vi er mektig imponert over innsatsen lokallagslederne har vist. Vi har fått se hvor mye barn og unge verdsetter KRIK-fellesskapet i hverdagen. I 2021 var det noen lokallag som falt bort, men antallet av nye oppstartede lokallag trumfet det. De fleste lokallagene har nå kommet godt i gang igjen, med ny motivasjon og iver.

K40

Siste helgen i oktober feiret vi at KRIK er 40 år. K40 ble en storslått festhelg i Oslo, med lokasjon blant annet i Storsalen Menighet og på Meet Ullevaal. Helgen inneholdt drøssevis av aktiviteter, konserter, små og store samlinger Festaftenen lørdag kveld var helgens høydepunkt – en kveld preget av god humor, deilig mat, nydelig musikk og ikke minst utdeling av årets KRIK-priser til fem verdige vinnere. K40 ga oss en stolthet over hva KRIK er, har vært og skal være – et verdig jubileum og et inspirerende startpunkt for de neste 40 årene for verdens beste fellesskap!

IDRETT KRYSSER GRENSER

I mars 2021 ble innsamlingsprosjekt «Idrett krysser grenser» etablert. Prosjektet er et samarbeid mellom KRIK og Misjonsalliansen. Prosjektet går til vanskeligstilte barn og familier i Kambodsja, Brasil, Bolivia og Ecuador. I disse landene lever mange barn i skjøre lokalsamfunn, preget av kriminalitet, narkotika og sosial uro. KRIK er fornøyde med å videreføre samarbeidet og mener den nye satsningen ivaretar det internasjonale engasjementet på en god måte.

Vårt fokus i det internasjonale arbeidet dreier seg om å vise barn og unge Jesu kjærlighet i ord og handling. Fra januar 2022 sender vi ut KRIK-volontører for å styrke det globale arbeidet. Gjennom innsamling i Norge og praktiske bidrag av frivillige, kan vi sammen skape idrettsglede, trosglede og livsglede utover vår egen landegrense. Helt konkret vil innsamlingsarbeidet bidra med økonomiske midler til opprettelse av lokallag, idrettsmateriell, og til å støtte våre frivillige volontører.

LEIRBOBLA

I år har vi også lansert vår helt egen leir-app med navnet «Leirbobla». Leirbobla brukes aktivt på leir og inneholder alt det deltakerne trenger av info om program, transport, vær og leirkart. Appen har også en leirleder-side, hvor lederne kan sende ut varsler med beskjeder, påminnelser om oppmøtested, registering knyttet til transport, med mer. Responsen på appen har vært veldig god, og samtlige av lederne har respondert med at dette verktøyet var både energi- og tidsbesparende. Tommel opp!

KRIK-BUTIKKEN

2021 var året for å tenke nytt om butikkens leverandører og salgskanaler. I samarbeid med klesmerket Chosen har vi laget gensere og t-skjorter med en mer bærekraftig profil. Høydepunktet for KRIK-butikken var da 150 stykker av våre «Limited Edition K40»-gensere ble revet bort på registreringen på K40. Åpenbart en populær genser, med trendy retropreg.

Vi i KRIK tar miljø og forvalteransvar på alvor og ønsker at det gjenspeiles i butikken vår. Vi har derfor samlet informasjon om klesproduksjonen vår her.

Høsten gikk til å sette i gang nytt samarbeid med Nike og Unisport. Så langt har vi kun løftet frem lanseringen av ny treningskolleksjon til lokallagene våre. Responsen tyder på at kolleksjonen har falt i smak!

EXPLORE 2022

Vi må med stor fortvilelse meddele at årets KRIK EXPLORE-leir på Lillehammer er avlyst. Som følge av de nye nasjonale smitteverntiltakene har vi ingen mulighet til å gjennomføre noe som ligner på den fantastiske leiren vi har planlagt i mer enn et halvt år.

Det er ubeskrivelig tungt å gi beskjed til mer enn 1100 deltagere og frivillige ledere at også denne leiren ikke blir noe av. KRIK er likevel ubeskrivelig stolte over alle våre studenter og ungdommer som aldri gir seg, og som fortsatt er sultne på et fellesskap som sprer trosglede, idrettsglede og livsglede. Vi håper og ber om at alle ungdommene vi skulle vært sammen med på nyttårsaften snarlig får en ny mulighet til å oppleve det enestående KRIK-fellesskapet på leir.

2022

Nå ser vi framover mot et nytt år fylt av leirer, arrangementer og lokallagstreninger. Sjekk gjerne ut arrangementskalenderen vår for å se mer av hva som skjer fremover. Vi håper å se deg og dine i 2022.

Med ønske om en god jul og et godt nytt KRIK-år.

Varme julehilsener fra oss på KRIK-kontoret