28. des - 1. januar

Lillehammer


PÅMELDING

28. desember – 1. januar inviterer vi deg og vennene dine til storslått nyttårsfeiring i Håkons Hall på Lillehammer! Leiren er for deg mellom 14 og 19 år (født i 2002-2007), og er det ultimate stedet å avslutte 2021 – og sammen gå inn i 2022!

I fem dager flytter vi inn i Håkons Hall og gjør hallen om til tidenes ultimate henge-arena. Nyttårsaften er definitivt det STORE høydepunktet på leir, og er og blir en dag du sjelden vil glemme. You don’t wanna miss this!


KRIK-medlemmer*:

 • kr 2200,- før 15. november
 • kr 2300,- fra 15. november

Ikke-medlemmer:

 • kr 2500,- før 15. november
 • kr 2600,- fra 15. november

KRIK-medlemskap kun kr 120,-

 • Prisen inkluderer en påmeldingsavgift på kr 400,- som ikke refunderes ved avmelding. (Fritak gis ved legeerklæring).
 • Prisen inkluderer ikke heiskort.
 • Merk også at noen av aktivitetene kan koste ekstra.

Leirfond/reisestøtte:

KRIKs leirfond har som formål å støtte barn og unge som ønsker å dra på KRIK-leir, men som av økonomiske årsaker ikke har mulighet til å reise. Gjelder dette deg? Da kan du ta en titt lengre ned i menyen for å se mer informasjon om leirfondet.

Påmeldingen skjer på KRIK – Min Side.

Trenger du hjelp med påmelding? Send en e-post til krik@krik.no eller ring oss på 22 58 80 29.

 

 

HVA ER EXPLORE?

EXPLORE er mest sannsynlig den beste, kuleste, fineste og hyggeligste måten å gå inn i et nytt år på! I tillegg bruker vi formiddagene på å bruke Guds natur (eller andre egnede anlegg og fasiliteter) til å aktivisere oss på valgfri aktivitet! På nyttårsaften møtes vi festkledde og fine til festmiddag, nyttårsmesse, fakkeltog og underholdning – langt inn i det nye året.

I likhet med alle andre KRIK-arrangementer er også EXPLORE et 100 % rusfritt arrangement.

ALDER
EXPLORE 2022 er for deg mellom 14 og 19 år. Du må fylle 14 år innen 31. desember 2021.
OVERNATTING
Som deltaker på EXPLORE overnatter man i Håkons Hall – enten i benkeradene eller under tribunene. Man må selv medbringe (smalt) liggeunderlag eller madrass.
AKTIV IDRETTSUTØVER?
Er du aktiv idrettsutøver og trenger tilrettelagte forhold på EXPLORE? Ta kontakt på ikexplore@krik.no.

På EXPLORE 2022 kan du velge mellom en rekke ulike aktiviteter:
 
Akrobatikk
For deg som er av det spretne slaget. Her får du blant annet prøvd deg på trampett, det er ganske fett. Lite snakk, lær en salto og en flikk flakk.

Alpint (A – Pro)*
For deg som har stått mye på alpint og søker utfordringer. Her øver vi på å stå på skjæret og få enda bedre teknikk. Husk hjelm!

Alpint (B – Skier)*
For deg som har stått endel på alpint, men vil lære mer. Her kan du bedre teknikken. Husk hjelm!

Alpint (C – Rookie)*
For deg som er ganske ny på alpint og vil lære å svinge og for deg som har stått litt, men trenger å lære deg å svinge begge veiene:) Husk hjelm!

Badminton
Du liker ikke snø, sier du? Slå ut frustrasjonen! Inne i hallen er det godt og varmt, og en hel drøss med «fluer» du kan hamre løs på! Ta med racket hvis du har.

Basketball
Klassisk ballspill som byr på god stemning og mye gøy. Det blir både tid til instruksjon og mye spilletid.

Bob**
Har du alltid hatt lyst til å kjøre et badekar ned en alpinbakke? Nærmere dette kommer du ikke! Farten kan bli opptil 120 km/t i denne banen som ble brukt under OL, og du skal få være sjåfør. Dette er en aktivitet som gir et kick. Ta med skibriller og varme klær. OBS! Dette er en aktivitet med en nedre aldersgrense 16 år. Er du under 18 år må du ha skriftlig tillatelse fra foreldre/foresatte.

Crossfit
Dette er aktiviteten for deg som vil utfordre deg selv litt ekstra på styrketrening. Her får du både instruksjon i grunnleggende øvelser, testa deg i nye øvelser og masse gøy. Absolutt noe for deg som liker litt hard trening!

Curling**
Her har du muligheten til å lære alle knepene for å bli en OL-mester. Finn frem kosten og send steinene av gårde. I Lillehammer er det innendørs curlingbane

Dans
For deg som danser aktivt eller bare synes det er gøy å danse! KRIKs drevne instruktører lærer deg kule moves!

 
EXPLOREs Tøffeste – NYHET
Liker du å kjenne konkurranseinstinktet koke? Da er dette aktiviteten for deg. Her vil du gjennom mange ulike utfordringer være med å konkurrere om tittelen «EXPLOREs tøffeste». Ta med tøy både for å være ute og inne. Her blir det kamp!

Futsal
Ikke en vinteridrett? Tenk igjen. Gjør som de store gutta i England: Spill fotball hele romjula! Ta med leggskinn hvis du har.

Golf
Hvorfor være ute og fryse når man kan stå inne og slå golfballer? Putt som en proff og velg mellom 11 av verdens beste baner på simulator.

Håndball
Bli en Sander Sagosen eller Nora Mørk! Gjør klar froskeskuddene og kroppsfintene – håndball er tingen!

Innebandy
Høyt tempo, mer eller mindre drevne finter, høy kølleføring, vakre «svisj»-skudd! Vær sjefen i gymtimene etter tre dager med intensiv innebandy på EXPLORE. Ta med kølle hvis du har.

Ishockey
En fantastisk idrett. For deg som synes innebandy er for varmeglade pyser, og vil ha «the real thing». Ta med skøyter (og kølle hvis du har) og gjør deg klar til å spille som Zuccarello!

Jibbing (A – Pro)*
For deg som har jibba mye og ønsker å lære nye og fetere triks! Eller kanskje du bare vil finjustere de triksene du kan fra før? Jibbing blir kult! Husk hjelm!

Jibbing (B – Skier)*
For deg som har jibba en del før og ønsker å bli bedre. Her lærer vi nye triks, som rotasjoner og flips:) Husk hjelm!

Jibbing (C – Rookie)*
For deg som har stått en del på ski og ønsker å lære å hoppe i parken. Kanskje til og med lære seg et par triks i lufta:) Husk hjelm!

Kitekurs – nybegynner**
Kiting er luksus. Heng på, mens kiten drar deg over vidda. Ta med ski eller brett (og kite hvis du har).

Kitekurs – viderekommen
Er du klar for å la vinden føre deg bortover fjelltoppene i Lillehammer i urørt pudder? Da er dette kurset for deg! Kurset er for deg som har kitet eller hatt kitekurs før, enten i regi av KRIK eller andre kursaktører. Det kreves at du stiller med egen kite, men dersom dette blir vanskelig, er det muligheter for leie av kite.

Klatring
Det er i motbakke det går oppover. Høydeskrekk er vel kanskje ikke en fordel? Sko og sele kan derimot være lurt å ha med (hvis du har fra før).

KRIK-trippel
Hvorfor velge én idrett når du kan velge tre? På denne aktiviteten får du prøve deg i KRIK-favorittene fotball, volleyball og spikeball.

Langrenn aktiv
Bor det en Klæbo eller Johaug i deg? Bevis det på EXPLORE! Ta med egen smørning og gjør deg klar for gode treningsøkter! Er du en aktiv langrennsløper og trenger tilrettelegging, har vi dyktige instruktører som kan gjøre dette for deg! Trenger du tilrettelagte forhold ellers på leiren (mtp mat eller overnatting), ta kontakt på  – så prøver vi å finne en løsning.

Langrenn tur
For deg som heller liker Kvikk-lunsj- og appelsinvarianten av langrenn. Dette kan bli kos på høyt nivå. Ta med litt smørning og sitteunderlag.

Let the boardgames begin
Gjør deg klar for brettspillaktivitet, litt ringleker og mye kos og hygge! Er du den som liker hyttekos og spill, og kan sitte hele dagen med dette? Da er dette aktiviteten for deg! Ta med (og på) joggebuksa, og gled deg til en rolig romjul – med muligheter for å vise ditt sanne konkurranseinstinkt.

Let the game begin
Liker du å leke? På «Let The Game Begin» skal vi leke små, store, strategiske, actionfylte og helt sikkert mange splitter nye leker, inne i hallen. En knallaktivitet med gira deltakere og ledere.

Rockeswing
Lær deg swing slik at du kan rocke dansegulvet med hvem som helst! Ingen forkunskaper kreves. OBS: STOR fare for at du blir en HELT på dansegulvet!

Sjonglering – NYHET
Kjegler, baller, ringer! Bli med å sjongler med en verdensrekordholder. Før du vet ordet av det har du også tatt en rekord. Om det er en verdensrekord eller personlig rekord har ikke noe å si. Det blir i hvert fall mange baller i luften.

Snowboard (A – Pro)*
For deg som er en dreven snowboardkjører, og kan hoppe! Er du klar for noen større utfordringer? Husk hjelm!

Snowboard (B – Boarder)*
For deg som har kjørt en del på snowboard før og har kontroll på begge svingene. Gjør deg klar for å sette utfor bakken og lære deg noen nye triks. Husk hjelm!

Snowboard (C – Rookie)*
For deg som har kjørt et par ganger, men trenger å bli tryggere på å svinge begge veier. Dette er også gruppen for deg som er helt nybegynner. (Denne gruppen blir delt i to oppe i Lillehammer). Husk hjelm!

Snowboard (Offpiste)* – NYHET
For deg som spesielt ønsker å kjøre utenfor løypene og vil kjenne ekstra på pudderet. Du bør ha kjørt en del snowboard før.

Spikeball
Rutta på Spike? Eller helt ny i gamet? Prøv ut KRIK-favoritten Spikeball! Her vil du lære mange kule triks, få mye spilletid, OG: Det blir garantert god stemning!
Hvis du lurer på hva Spikeball er kan du sjekke ut en herlig film HER!

Squash
Squash er mer enn en grønnsak! I denne morsomme idretten får du virkelig slått fra deg. Ballen kan oppnå en hastighet på 200 km/t! Ta med egen racket om du har.

Telemark*
Kanskje selveste «KRIK-vintersporten». For deg som liker det urnorske og ikke takler å ha beina samlet på vei ned bakken. Husk hjelm!

Tennis
Klar for å slå inn det nye året, eller slå fra deg årets stress? Da er tennis idretten for deg. Forhand, backhand slå i vei, kanskje Federer vil spille mot deg! Ta med racket om du har.

Vinterfriluftsliv
Vil du ut å oppleve vinterparadiset i Lillehammer? Gira på å lage digg mat på bål, få nye turkamerater og å lære noen tips og triks? Sleng på deg tursekken og varme kler og bli med ut! Trengs ingen forkunnskaper.

Vinterlek
Elsker du snø? Elsker du å leke og ha det gøy i snøen? Da må du gå for nyheten vinterlek! Her blir det mye lek, fjas og moro i snøen. Det blir konkurranser og aktiviteter du garantert ikke har vært borti før – i tillegg til gode gamle slagere.

Volleyball
Ingen KRIK-leir uten volleyball! Få inn hoppservene, lær deg smasheteknikken, sleng deg og fisk baller opp fra gulvet! Både for deg som har lyst til å lære volley – og for deg som har spilt en del fra før!

Winter Adventure** 
Aktiviteten for deg som har lyst til å prøve mye forskjellig. Her blir det mulighet til å prøve blant annet kjelkekjøring ned en alpinbakke, airboard og mange andre gøye ting. Hver dag har nye aktiviteter. Sliter du litt med å bestemme deg for en aktivitet, da er Winter Adventure midt i blinken. Et skikkelig vintereventyr! Ta med varme klær og godt humør!

Zumba
Klar for å riste løs, bøye og tøye? Da er dette aktiviteten for deg. Vi trener kondisjon, styrke i kjernemuskulatur, løsner opp i både hofter og skuldre, og ikke minst – vi har det GØY!

? – NYHET
Spørsmålstegn? Hva betyr det? Jo! Du får en pakkeliste, men ikke noe mer. Er du gira på å slippe kontrollen og la noen andre bestemme. Meld deg på, møt opp og se hva som skjer på «?»

 

* Aktiviteten krever at du i tillegg kjøper tredagers heiskort (betales på leir). Prisen på heiskort er kr 1240,- for voksne (f.o.m 16 år) og kr 970,- for barn (under 16 år). I tillegg kommer kr 75,- for KeyCard (du kan få igjen disse kr 75,- hvis du leverer tilbake KeyCardet.) Det er dessverre ikke mulig å benytte eget KeyCard. (Gjelder alpint, jibbing, snowboard og telemark).

** Aktiviteten koster ekstra. Winter Adventure koster kr 900,- ekstra. Bob koster kr 800,- ekstra. Curling koster kr 800,- ekstra. Dette blir fakturert i etterkant av leir.

 

Aktivitetene kan tilrettelegges for fysisk funksjonshemmede. Ring KRIK-kontoret på 22588020 eller send en e-post til ikexplore@krik.no

Oppdatert program vil du også finne i leirappen vår når det nærmer seg leir

27. desember – Lederdag
Rigging til leir
20.00 Kveldsmøte ledere

28. desember
08.30 Frokost for ledere
09.15 Planlegging og rigging for ledere

12.30 Lunsj for ledere
13.00 Registrering og salg av heiskort
16.15-17.00 Middag ledere
17.00 Ledermøte
17.00-19.00 Middag deltakere
18.00 Instruktørmøte
19.00 Bønnepuls
19.30 Åpningsmøte
21:30 Smågrupper etter møtet
22.00 Kafé og hangout
00.00 Ro

29. desember
07.30 Stå opp
07.30-08.45 Frokost
08.15-08.45 Bønnemøte
09.00 Morgenmøte
10.00 Aktiviteter etter møtet
15.30-19.15 Miljøhappenings
16.30-17.30 Seminar
17.00-18.15 Middag
18.00-18.30 Ledermøte
18.00-19.00 Seminar
19.00 Bønnepuls
19.30 Kveldsmøte
21.30-22.55 Miljøhappenings, kafé og hangout
23.00-23.30 Smågrupper
00.00 Ro

30. desember
07.30 Stå opp
07.30-08.45 Frokost
08.15-08.45 Bønnemøte
09.00 Morgenmøte
10.00 Aktiviteter etter møtet
15.30-19.15 Miljøhappenings
16.00 Lokallagstrening
17.00-18.15 Middag
18.00-18.30 Ledermøte
18.00-19.00 Seminar
19.00 Bønnepuls
19.30 Kveldsmøte
21.30-22.55 Miljøhappenings, kafé og hangout
23.00-23.30 Smågrupper
00.00 Ro

31. desember
07.30 Stå opp
07.30-08.45 Frokost
08.15-08.45 Bønnemøte
09.00 Morgenmøte
10.00 Aktiviteter etter møtet
17.00 Ledermøte
18.00 Gallamiddag
21.00 Nyttårsmesse
23.00 Fakkeltog og raketter i Lysgårdsbakken
00.00 Nyttårsklemmer
01.15 Underholdning
02.15 Nyttårsfest
04.00 Ro

1. januar
08.00 Stå opp
08.15-09.45 Pakke
08.15-09.45 Frokost
10.00 Morgenmøte
11.00 Hjemreise for deltakere
11.00 Ledermøte etter møtet
16.00 Hjemreise for ledere

Dersom du ønsker å være leder kan du fylle ut skjemaet nedenfor. Vi vil da ta kontakt med deg. Du må være født i 2001 eller tidligere for å være leder på EXPLORE.

Som leder på leir blir du med på en kjempestor – og fantastisk – dugnad.

OBS: Du er ikke automatisk med som leder når du har fylt ut skjemaet.

Ønsker du å ha stand på EXPLORE?
Ta kontakt på stand@krik.no

KRIKs leirfond har som formål å støtte barn og unge som ønsker å dra på KRIK-leir, men som av økonomiske årsaker ikke har mulighet til å reise. KRIK ønsker å være en organisasjon for alle og vil gjennom leirfondet gi flere barn og unge muligheten til å oppleve det gode KRIK- og leir-fellesskapet.

HVEM KAN SØKE?
 • Alle som er medlem av KRIK* og som ønsker å dra på leir, men som ikke har mulighet grunnet økonomiske årsaker.

*KRIK-medlemskap kr 120,- (dekkes ikke av leirfondet)

HVORDAN SØKE?
 • Skriv en kort søknad til leirfond@krik.no. Søknaden bør inneholde følgende punkter:
  – Navn, alder, adresse og mailadresse*
  – Navn på leiren man ønsker å dra på
  – Kort redegjørelse på hvorfor man søker

*Alt innhold i søknaden vil bli behandlet konfidensielt.

HVA KAN MAN SØKE OM?
 • Deler av eller hele leiravgiften
 • Reisevei til og fra leir
FONDET DEKKER IKKE:
 • Kjøp av utstyr
 • Lommepenger på leir
 • Medlemsavgift i KRIK
ØVRIGE SPØRSMÅL?

Ta kontakt på leirfond@krik.no.

BUSS

KRIK setter opp fellesbuss til EXPLORE fra følgende distrikt:

 • Rogaland, start Haugesund buss 1 (tur/retur: 850,- en vei: 700,-)
 • Rogaland, start Stavanger buss 2 (tur/retur: 850,- en vei: 700,-
 • Østfold (tur/retur: 400,- en vei: 300,-)
 • Agder (tur/retur: 800,- en vei: 600,-)
 • Oslo (tur/retur: 450,- en vei: 300,-)
 • Møre og Romsdal (tur/retur: 800,- en vei: 650,-)
 • Vestlandet (tur/retur: 900,- en vei: 800,-)
 • Trøndelag ( tur/retur: 700,- en vei: 600,-)

Flere av busselskapene vi i KRIK bruker til kjøring har vi brukt til og fra leir i flere år, trygge og fine bussjåfører. Vi er opptatt av at leirdeltakerne skal ha en trivelig reise og komme seg trygt frem og tilbake på leir. Alle bussene har en egen bussleder som er med i KRIK som hjelper til med bagasje, krysser av på oppmøteliste og ellers har ansvar for en trygg og hyggelig bussreise for alle.

Har du spørsmål angående buss kontakt oss på ingeborg@krik.no
Bussene fylles fort opp, så meld deg på i dag! Påmelding til buss gjøres via Check-in her.

NB! Om du ønsker å avbestille en bestilt reise må dette gjøres innen 28.november. Vi tilbakebetaler dessverre ikke pengene etter denne fristen. Avbestiller du før fristen trekkes et avbestillingsgebyr på 100,-

 

Avgangstid og –sted for distriktbussene til EXPLORE 2022 (med forbehold om endringer) 

Buss fra/til Rogaland

Buss 1: Haugesund – Røldal – Notodden – Vikersund – Lillehammer (tur/retur: 850,- en vei 700,-)

Haugesund, bussterminal – 08:45

Aksdal terminal – 09:10

Ølen, shell – 10:05

Etne, shell – 09:50

Markhus –

Skare –

Seljestad vektstasjon –

Røldal shell –

Notodden esso –

Vikersund –

 

Buss 2: Stavanger – Sandnes – Egersund – Flekkefjord – Lillehammer (tur/retur: 950,- en vei: 750,-)

Stavanger bussterminal – 06:00

Sandes Ruten – 06:20

Ålgård v/Europris – 06:40

Lyngdal YX – 07:00

Vigeland Circle K- 07:20

Kristiansand rutebilstasjon – 08:30

Lillesand Gaupemyr ekspressbuss stopp – 09:00

Grimstad v/Betania – 09:20

Arendal v/Harebakken – 09:40

Brokelandsheia – 10:20

Tangen – 10:35

 

Buss fra/til Østfold

Halden – Sarpsborg – Fredrikstad – Råde – Moss – Vestby – Lillehammer

Halden jernbanestasjon – 09:00

Sarpsborg, Borg Amfi – 09:30

Fredrikstad, Apenesgata – 10:00

Råde, Esso – 10:20

Moss, Nerparken – 10:45

Vestby, Veikroa – 11:15

 

Buss fra/til Agder

Lyngdal – Kristiansand – Lillehammer

Lyngdal YX- 07:00

Vigeland Circle K- 07:20

Kristiansand rutebilstasjon – 08:30

Lillesand Gaupemyr ekspressbuss stopp – 09:00

Grimstad v/Betania – 09:20

Arendal v/Harebakken – 09:40

Brokelandsheia – 10:20

Tangen – 10:35

 

Buss fra/til Oslo Ullevål stadion – Lillehammer

Ullevål stadion v/Thon Hotel – 11:00

Skredsmovollen v/Esso – 11:15

 

Buss fra/til Møre og Romsdal

Moa – Sjøholt – Vestnes – Vikebukt – Åndalsnes

Moa – 10:00

Sjøholt – 10:30

Vestnes ferjekai (Molde) – 11:05

Vikebukt – 11:15

Åndalsnes – 11:55

Dombås – 13:30

Otta – 14:10

 

Buss fra/til Vestlandet (tur/retur: 960,- en vei: 800,-)

Bergen – Lillehammer

Bergen busstasjon – 07:00

Åsane – 07:20

Voss stasjon – 08:50

 

Buss fra/til Trøndelag

Sentralbanestasjon – City-Syd E6 – Melhus – Berkåk – Oppdal

Trondheim, sentralbanestasjon – 09:45

City-Syd E6 sør – 10:00

Melhus, Esso i sentrum – 10:15

Berkår, bussholdeplass v/Cirkle K E6 sør – 11:15

Oppdal skysstasjon – 11:45

 

TOG

Ankomst: Det blir satt opp busstransport fra Lillehammer togstasjon til Håkons Hall kontinuerlig fra ca kl. 13.00 den 28. desember. Dersom du ankommer togstasjonen på et annet tidspunkt kan du spasere fra stasjonen til Håkons Hall. Ring KRIK-telefonen (97015980), så vil vi prøve å hente bagasjen din med bil.
Avreise: I anledning EXPLORE forsterker NSB noen av togene 1. januar med ekstra togsett. Dette gjelder togene med avgang kl. 11.14 og 14.11 fra Lillehammer. Deltakere som skal reise hjem med tog rådes derfor til å bestille tog på én av disse avgangene.
KJØREBESKRIVELSE
– Kjør til Lillehammer
– Sørfra: Ta av E6 rett etter brua. Strandtorget ligger til venstre
– Nordfra: Ta av E6 rett før brua
– Kjør rett fram i rundkjøringa og gjennom tunnelen
– Ta til venstre inn på Brufoss gate i andre lyskryss etter tunnelen
– Kjør gjennom en kort tunnel og forbi jernbanen
– Ta andre vei til høyre opp Tomtegata
– Ta tredje vei til høyre opp Nordsetervegen
– Følg Nordsetervegen opp til rundkjøringa
– Nå burde du se Håkons Hall framme på høyre side
– Velkommen til EXPLORE!

Spørsmål?

22 58 80 20
explore@krik.no
Stolt sponsor av KRIK