28. des - 1. jan

Håkons Hall, Lillehammer

TID IGJEN FØR DET BRAKER LØS I HÅKONS HALL
2022/12/28 15:00:00

Fra 28. desember – 1. januar inviterer vi deg og vennene dine til storslått nyttårsfeiring i Håkons Hall på Lillehammer! Leiren er for deg mellom 14 og 19 år (født i 2003-2008), og er det ultimate stedet å avslutte 2022 – og sammen gå inn i 2023!

I fem dager flytter vi inn i Håkons Hall og gjør hallen om til tidenes ultimate henge-arena. Nyttårsaften er definitivt det STORE høydepunktet på leir, og er og blir en dag du sjelden vil glemme. You don’t wanna miss this!

Med forbehold om prisendringer.

KRIK-medlemmer*:

 • 2400,- (ved påmelding innen 7. november)

Ikke-medlemmer:

 • 2800,- (ved påmelding innen 7. november)

KRIK-medlemskap kun kr 120,-

 • Prisen inkluderer en påmeldingsavgift på kr 400,- som ikke refunderes ved avmelding. (Fritak gis ved legeerklæring).
 • Avmeldinger fra og med 10. desember vil faktureres med 50% av innbetalt leirkostnad   
 • Prisen inkluderer ikke heiskort.
 • Merk også at noen av aktivitetene kan koste ekstra.
 • Prisen øker 7. november med 100,- 

Leirfond/reisestøtte:

KRIKs leirfond har som formål å støtte barn og unge som ønsker å dra på KRIK-leir, men som av økonomiske årsaker ikke har mulighet til å reise. Gjelder dette deg? Da kan du ta en titt lengre ned i menyen for å se mer informasjon om leirfondet.

Grupperabatt:
Reiser du med lokallaget eller lignende? Du får hver tiende deltaker gratis! Meld dere på som vanlig, men send oversikt over gruppa til 

Påmeldingsdato er 10. oktober. Påmeldingen skjer på KRIK – Min Side.

Trenger du hjelp med påmelding? Send en e-post til krik@krik.no eller ring oss på 22 58 80 29.

 

 

HVA ER EXPLORE?

EXPLORE er mest sannsynlig den beste, kuleste, fineste og hyggeligste måten å gå inn i et nytt år på! I tillegg bruker vi formiddagene på å bruke Guds natur (eller andre egnede anlegg og fasiliteter) til å aktivisere oss på valgfri aktivitet! På nyttårsaften møtes vi festkledde og fine til festmiddag, nyttårsmesse, fakkeltog og underholdning – langt inn i det nye året.

I likhet med alle andre KRIK-arrangementer er også EXPLORE et 100 % rusfritt arrangement.

ALDER
EXPLORE 2023 er for deg mellom 14 og 19 år. Du må fylle 14 år innen 31. desember 2022.
DELTAKERBREV
Har du ikke fått tilsendt deltakerbrev for EXPLORE? Da kan du lese det her
OVERNATTING
Som deltaker på EXPLORE overnatter man i Håkons Hall – enten i benkeradene eller under tribunene. Man må selv medbringe (smalt) liggeunderlag eller madrass.
AKTIV IDRETTSUTØVER?
Er du aktiv idrettsutøver og trenger tilrettelagte forhold på EXPLORE? Ta kontakt på explore@krik.no.

På EXPLORE kan du velge mellom en rekke ulike aktiviteter i påmeldingen. Dette er aktivitetene for EXPLORE 2023. Du deltar på aktiviteten i tre dager. Aktiviteter markert med * koster ekstra. Se priser i bunnen av listen.

Vi slipper restplasser på fulle aktiviteter onsdag 30. november kl 15.00. Får du ikke opp aktiviteten du ønsker deg mest når du melder deg på? Da er den dessverre full. Men slitt klar på krik.no/minside ved restplass-slipp. Da har du sjansen til å kapre noen åpne plasser.  

 

NY AKTIVITET:

KRIK Gaming
Du kan nå melde deg på KRIK EXPLORE sin nye aktivitet «KRIK Gaming». Ta med deg spillkonsollen din og spill spillene du ønsker sammen med andre KRIKere. Det vil blant annet bli arrangert ulike turneringer og konkurranser. Kanskje er det du som blir EXPLORE sin ubeseirede gamer? Dette er en aktivitet hvor det fokuseres samhold og hvor man blir godt kjent med andre spillinteresserte.

 NB! Det er kun tillatt å spille spill med aldersgrense 14 år og nedover.
 Ta med egne spille og det du måtte trenger for å spille spillene (Data, skjerm, headset…) Utstyret låses inn på et rom, slik at det er trygt oppbevart og kun tilgjengelig under avsatt tid til aktivitet. KRIK står ikke ansvarlig for evt. ødeleggelser av privat utstyr.

AKTIVITETER:

Akrobatikk
For deg som er av det spretne slaget. Her får du blant annet prøvd deg på trampett, det er ganske fett. Lite snakk, lær en salto og en flikk flakk.

Alpint (A – Pro)*
For deg som har stått mye på alpint og søker utfordringer. Her øver vi på å stå på skjæret og få enda bedre teknikk. Husk hjelm!

Alpint (B – Skier)*
For deg som har grei kontroll på ski, men ønsker å lære mer om skiteknikk og få litt nye utfordringer. Husk hjelm!

Alpint (C – Rookie)*
For deg som er ganske ny på alpint og vil lære å svinge. Også for deg som har stått litt, men trenger å lære deg å svinge begge veiene 🙂 Husk hjelm!

Badminton
Du liker ikke snø, sier du? Slå ut frustrasjonen! Inne i hallen er det godt og varmt, og en hel drøss med «fluer» du kan hamre løs på! Ta med racket hvis du har.

Basketball
Er du gira på å dunke som Jordan? Kanskje lære deg å skyte som Lebron? Bli med på basket da vel! Her blir det god stemning og masse spilletid. Du skal også få trene på teknikk og få lære av rå basket-instruktører fra KRIK. Sees på banen!

Bob**
Har du alltid hatt lyst til å kjøre et badekar ned en alpinbakke? Nærmere dette kommer du ikke! Farten kan bli opptil 120 km/t i denne banen som ble brukt under OL, og du skal få være sjåfør. Dette er en aktivitet som gir et kick. Ta med skibriller og varme klær. OBS! Dette er en aktivitet med en nedre aldersgrense 16 år. Er du under 18 år må du ha skriftlig tillatelse fra foreldre/foresatte.

Crossfit
Dette er aktiviteten for deg som vil utfordre deg selv litt ekstra på styrketrening. Her får du både instruksjon i grunnleggende øvelser, testa deg i nye øvelser og masse gøy. Absolutt noe for deg som liker litt hard trening!

HipHop
For deg som danser aktivt eller bare synes det er gøy å danse! KRIKs drevne instruktører lærer deg kule moves!

 
EXPLOREs Tøffeste – NYHET
Liker du å kjenne konkurranseinstinktet koke? Da er dette aktiviteten for deg. Her vil du gjennom mange ulike utfordringer være med å konkurrere om tittelen «EXPLOREs tøffeste». Ta med tøy både for å være ute og inne. Her blir det kamp!

Futsal
Ikke en vinteridrett? Tenk igjen. Gjør som de store gutta i England: Spill fotball hele romjula! Ta med leggskinn hvis du har.

Golf
Hvorfor være ute og fryse når man kan stå inne og slå golfballer? Putt som en proff og velg mellom 11 av verdens beste baner på simulator.

Hyttekos – NYHET
Gira på digge dager inne i varmen med masse kos, spill og hygge? Gjør deg klar for brettspill, leker, og kreativt verksted på hyttekos. Er du en solid spiller i Settlers, en kreativ sjel som liker å tegne eller perle mens skravla går, eller kanskje du er en racer i strikking? Bli med på hyttekos om du vil kose deg inne med hygge, spill og fine folk, dagen lang! Ta med (og på) joggebuksa, den deilige julegenseren og gled deg til en rolig romhjul – med muligheter for å vise ditt sanne konkurranseinnstinkt.

Har du noe spesielt du ønsker å gjøre/spille/lage? Legg gjerne igjen en kommentar om det i påmeldingen

Innebandy
Høyt tempo, mer eller mindre drevne finter, høy kølleføring, vakre «svisj»-skudd! Vær sjefen i gymtimene etter tre dager med intensiv innebandy på EXPLORE. Ta med kølle hvis du har.

Ishockey
En fantastisk idrett. For deg som synes innebandy er for varmeglade pyser, og vil ha «the real thing». Ta med skøyter (og kølle hvis du har) og gjør deg klar til å spille som Zuccarello!

Jibbing (A – Pro)*
For deg som har jibba mye og ønsker å lære nye og fetere triks! Eller kanskje du bare vil finjustere de triksene du kan fra før? Jibbing blir kult! Husk hjelm!

Jibbing (B – Skier)*
For deg som har jibba en del før og ønsker å bli bedre. Her lærer vi nye triks, som rotasjoner og flips:) Husk hjelm!

Jibbing (C – Rookie)*
For deg som har stått en del på ski og ønsker å lære å hoppe i parken. Kanskje til og med lære seg et par triks i lufta:) Husk hjelm!

Kitekurs – nybegynner**
Kiting er luksus. Heng på, mens kiten drar deg over vidda. Ta med ski eller brett (og kite hvis du har). Det koster ekstra for leie av kite.

Kitekurs – viderekommen
Er du klar for å la vinden føre deg bortover fjelltoppene i Lillehammer i urørt pudder? Da er dette kurset for deg! Kurset er for deg som har kitet eller hatt kitekurs før, enten i regi av KRIK eller andre kursaktører. Det kreves at du stiller med egen kite, men dersom dette blir vanskelig, er det muligheter for leie av kite.

Klatring
Det er i motbakke det går oppover. Høydeskrekk er vel kanskje ikke en fordel? Sko og sele kan derimot være lurt å ha med (hvis du har fra før).

KRIK Gaming
Se øverst på siden.

KRIK-trippel
Hvorfor velge én idrett når du kan velge tre? På denne aktiviteten får du prøve deg i KRIK-favorittene fotball, volleyball og spikeball.

Langrenn aktiv
Bor det en Klæbo eller Johaug i deg? Bevis det på EXPLORE! Ta med egen smørning og gjør deg klar for gode treningsøkter! Er du en aktiv langrennsløper og trenger tilrettelegging, har vi dyktige instruktører som kan gjøre dette for deg! Trenger du tilrettelagte forhold ellers på leiren (mtp mat eller overnatting), ta kontakt på  – så prøver vi å finne en løsning.

Langrenn tur
For deg som heller liker Kvikk-lunsj- og appelsinvarianten av langrenn. Dette kan bli kos på høyt nivå. Ta med litt smørning og sitteunderlag.

Let the game begin
Liker du å leke? På «Let The Game Begin» skal vi leke små, store, strategiske, actionfylte og helt sikkert mange splitter nye leker, inne i hallen. En knallaktivitet med gira deltakere og ledere.

Padeltennis – NYHET
Klarer du ikke å velge mellom tennis og SQUASH? Da er kanskje padeltennis den rette aktiviteten for deg. Prøve deg på en av de raskest voksende sportene i verden, og opplev idrettsgleden padeltennis har å tilby. Ta med racket om du har!

Swing
Lær deg swing slik at du kan rocke dansegulvet med hvem som helst! Ingen forkunskaper kreves. OBS: STOR fare for at du blir en HELT på dansegulvet!

Sjakk – NYHET
Er du den nye Magnus Carlsen? På denne aktiviteten får du mulighet til å utvikle deg som sjakkspiller. Du får lære strategier og knep for å sette motspilleren sjakk matt.

Snowboard (A – Pro)*
For deg som er en dreven snowboardkjører, og kan hoppe! Er du klar for noen større utfordringer? Husk hjelm!

Snowboard (B – Boarder)*
For deg som har kjørt en del på snowboard før og har kontroll på begge svingene. Gjør deg klar for å sette utfor bakken og lære deg noen nye triks. Husk hjelm!

Snowboard (C – Rookie)*
For deg som har kjørt et par ganger, men trenger å bli tryggere på å svinge begge veier. Dette er også gruppen for deg som er helt nybegynner. (Denne gruppen blir delt i to oppe i Lillehammer). Husk hjelm!

Snowboard (Offpiste)* – NYHET
For deg som spesielt ønsker å kjøre utenfor løypene og vil kjenne ekstra på pudderet. Du bør ha kjørt en del snowboard før.

Snowday – NYHET
Elsker du snø? Elsker du å leke og ha det gøy i snøen? Da må du gå for nyheten snowday! Her blir det mye lek, fjas og moro i snøen. Lukter det snøballkrig? Snøspikeball? Winter Ultimate Freesbee? Snørugby?Det blir konkurranser og aktiviteter du garantert ikke har vært borti før – i tillegg til gode gamle slagere. Her kan alt skje!

Squash
Squash er mer enn en grønnsak! I denne morsomme idretten får du virkelig slått fra deg. Ballen kan oppnå en hastighet på 200 km/t! Ta med egen racket om du har.

Telemark*
Kanskje selveste «KRIK-vintersporten». For deg som liker det urnorske og ikke takler å ha beina samlet på vei ned bakken. Husk hjelm!

Tennis
Klar for å slå inn det nye året, eller slå fra deg årets stress? Da er tennis idretten for deg. Forhand, backhand slå i vei, kanskje Nadal vil spille mot deg! Ta med racket om du har.

Vinterfriluftsliv
Vil du ut å oppleve vinterparadiset i Lillehammer? Gira på å lage digg mat på bål, få nye turkamerater og å lære noen tips og triks? Sleng på deg tursekken og varme kler og bli med ut! Trengs ingen forkunnskaper.

Volleyball
Ingen KRIK-leir uten volleyball! Få inn hoppservene, lær deg smasheteknikken, sleng deg og fisk baller opp fra gulvet! Både for deg som har lyst til å lære volley – og for deg som har spilt en del fra før!

Winter Adventure** 
Aktiviteten for deg som har lyst til å prøve myye forskjellig. Her blir det mulighet til å prøve blant annet kjelkekjøring ned en alpinbakke, airboard, snørekjøring og mange annet gøøy. Hver dag har nye aktiviteter. Sliter du litt med å bestemme deg for en aktivitet, da er Winter Adventure midt i blinken. Et skikkelig vintereventyr! Ta med varme klær og godt humør!

61 grader nord
KRIKs eget svar på TV-serien 71 grader Nord er en populær klassiker. I team må du samarbeide med de andre for å løse tøffe utfordringer – i vill natur. Tar du sjansen?

 

* Aktiviteten krever at du i tillegg kjøper tredagers heiskort:
Under 16 år: 1054,-
Fra 16 år: 1353,-
(betales på leir)

** Aktiviteten koster ekstra. Winter Adventure koster kr 900,- ekstra. Bob koster kr 800,- ekstra. Kiting for nybegynnere koster kr 700,- ekstra. Dette blir fakturert i etterkant av leir.

 

Aktivitetene kan tilrettelegges for fysisk funksjonshemmede. Ring KRIK-kontoret på 22588020 eller send en e-post til ikexplore@krik.no

Oppdatert program vil du også finne i leirappen vår når det nærmer seg leir

27. desember – Lederdag (ledere melder seg av om de ikke kan komme)
Før 19.00 Rigging til leir
19.00 Middag ledere
20.00 Kveldsmøte ledere

28. desember
08.30 Frokost for ledere
09.15 Planlegging og rigging for ledere

12.30 Lunsj for ledere
13.00 Registrering og salg av heiskort
16.15-17.00 Middag ledere
17.00 Ledermøte
17.00-19.00 Middag deltakere
18.00 Instruktørmøte
19.00 Bønnepuls
19.30 Åpningsmøte
21:30 Smågrupper etter møtet
22.00 Kafé og hangout
00.00 Ro

29. desember
07.30 Stå opp
07.30-08.45 Frokost
08.15-08.45 Bønnemøte
09.00 Morgenmøte
10.00 Aktiviteter etter møtet
15.30-19.15 Miljøhappenings
16.30-17.30 Seminar
17.00-18.15 Middag
18.00-18.30 Ledermøte
18.00-19.00 Seminar
19.00 Bønnepuls
19.30 Kveldsmøte
21.30-22.55 Miljøhappenings, kafé og hangout
23.00-23.30 Smågrupper
00.00 Ro

30. desember
07.30 Stå opp
07.30-08.45 Frokost
08.15-08.45 Bønnemøte
09.00 Morgenmøte
10.00 Aktiviteter etter møtet
15.30-19.15 Miljøhappenings
16.00 Lokallagstrening
17.00-18.15 Middag
18.00-18.30 Ledermøte
18.00-19.00 Seminar
19.00 Bønnepuls
19.30 Kveldsmøte
21.30-22.55 Miljøhappenings, kafé og hangout
23.00-23.30 Smågrupper
00.00 Ro

31. desember
07.30 Stå opp
07.30-08.45 Frokost
08.15-08.45 Bønnemøte
09.00 Morgenmøte
10.00 Aktiviteter etter møtet
17.00 Ledermøte
18.00 Gallamiddag
21.00 Nyttårsmesse
23.00 Fakkeltog og raketter i Lysgårdsbakken
00.00 Nyttårsklemmer
01.15 Underholdning
02.15 Nyttårsfest
04.00 Ro

1. januar
08.00 Stå opp
08.15-09.45 Pakke
08.15-09.45 Frokost
10.00 Morgenmøte
11.00 Hjemreise for deltakere
11.00 Ledermøte etter møtet
16.00 Hjemreise for ledere

EXPLORE

Det er fullt med ledere på EXPLORE. Du kan fortsatt sende inn lederønske og bli satt på venteliste.

Dersom du ønsker å være leder kan du fylle ut skjemaet nedenfor. Vi vil da ta kontakt med deg. Du må være født i 2002 eller tidligere for å være leder på EXPLORE.

Som leder på leir blir du med på en kjempestor – og fantastisk – dugnad.

OBS: Du er ikke automatisk med som leder når du har fylt ut skjemaet.

Ønsker du å ha stand på EXPLORE?
Ta kontakt på stand@krik.no

KRIKs leirfond har som formål å støtte barn og unge som ønsker å dra på KRIK-leir, men som av økonomiske årsaker ikke har mulighet til å reise. KRIK ønsker å være en organisasjon for alle og vil gjennom leirfondet gi flere barn og unge muligheten til å oppleve det gode KRIK- og leir-fellesskapet.

HVEM KAN SØKE?
 • Alle som er medlem av KRIK* og som ønsker å dra på leir**, men som ikke har mulighet grunnet økonomiske årsaker.

*KRIK-medlemskap kr 120,- (dekkes ikke av leirfondet)

** Fondet dekker kun deltakelse på KRIKs hovedleirer: EXPLORE, ACTION, ARENA og CAMP 20+.

HVORDAN SØKE?
 • Skriv en kort søknad til leirfond@krik.no. Søknaden MÅ inneholde følgende punkter:
  – Navn, alder, adresse og mailadresse*
  – Navn på leiren man ønsker å dra på
  – Begrunnelse på hvorfor man søker

*Alt innhold i søknaden vil bli behandlet konfidensielt.

HVA KAN MAN SØKE OM?
 • Deler av eller hele leiravgiften
 • Reisevei til og fra leir
FONDET DEKKER IKKE:
 • Kjøp av utstyr
 • Lommepenger på leir
 • Medlemsavgift i KRIK
ØVRIGE SPØRSMÅL?

Ta kontakt på leirfond@krik.no.

BUSS

KRIK setter opp fellesbusser fra ulike distrikter i Norge til EXPLORE. Du kjøres helt til leir

PÅMELDING: https://app.checkin.no/event/48905/buss-til-explore-2023

Dette er et tilbud som koster ekstra (utover leiravgiften), men som samtidig er et rimelig og hyggelig transportalternativ.
TOG
Det blir satt opp skyttelbuss fra Lillehammer togstasjon til Håkons Hall fra kl 13:00 – 17:00 den 28. desember. Det er også enkelt å gå fra stasjonen til Håkons Hall. Dersom du kommer til leiren utenom de nevnte tidene kan du ringe KRIK-telefonen (970 15 980). Da vil vi prøve å hente bagasjen din med bil, mens du går opp til Håkons Hall.
KJØREBESKRIVELSE
– Kjør til Lillehammer
– Sørfra: Ta av E6 rett etter brua. Strandtorget ligger til venstre
– Nordfra: Ta av E6 rett før brua
– Kjør rett fram i rundkjøringa og gjennom tunnelen
– Ta til venstre inn på Brufoss gate i andre lyskryss etter tunnelen
– Kjør gjennom en kort tunnel og forbi jernbanen
– Ta andre vei til høyre opp Tomtegata
– Ta tredje vei til høyre opp Nordsetervegen
– Følg Nordsetervegen opp til rundkjøringa
– Nå burde du se Håkons Hall framme på høyre side
– Velkommen til EXPLORE!

Spørsmål?

22 58 80 20
explore@krik.no
Stolt sponsor av KRIK