Etter to og et halvt år uten hall kunne KRIK Bjerkreim igjen invitere til KRIK Cup & konsert.
Publisert: 28.11.19

Skrevet av: Anne Kristine Robsahm Berg
- Fantastisk å være tilbake i ny hall!

En fatal brann gjorde at KRIK Bjerkreim stod uten hall i to og et halvt år. 16. – 17. november kunne KRIK Bjerkreim igjen juble da «KRIK Cup & konsert» gjorde et etterlengtet comeback i ny hall.

– Hvordan var det å være skikkelig på plass igjen?
– Fantastisk! Det var utrolig surt da den gamle hallen brant ned, men som vi ofte sier; når en dør blir lukket åpner Gud en annen. Allerede nå kan vi vel konkludere med at den nye hallen var verdt to og et halvt år uten hall.

Det forteller lokallagsleder Børge Vassbø (39) i KRIK Bjerkreim.

Børge er frivilligheten i egen person, og i år var han med på å arrangere KRIK Cup & konsert for 10. gang. Den lille kommunen har kun et par tusen innbyggere, men lokallagsaktiviteten er enorm. Når lokallaget i Bjerkreim først inviterer til cup skal det gjøres skikkelig – i stor skala.

– På lørdag og søndag hadde vi futsalcup med 35 påmeldte lag – fordelt på 14 herrelag, 6 damelag og 15 lag i ungdomsskolealder. I tillegg hadde vi bibeltime med Rebecca Andreassen fra Hillsong Egersund, ungdomsmøte med HP Martinsen (tidligere torpedo og norgesmester i boksing, journ. anm.), formiddags- og kveldsmøte med Fernando de Ornelas (tidligere fotballproff, journ. anm.), konsert med Rush Of Fools fra USA og «dodgeball in the dark» – en kanonball-variant med UV-lys i mørket, forteller Børge.

Se bilder fra helga nederst i saken.

– Hva er suksessoppskriften for å få til dette store arrangementet – og engasjementet – år etter år?
– Vi har i flere år vært velsignet med mange styremedlemmer som har forskjellige evner og forskjellige kontaktflater. Slike nettverk er gunstig for å skaffe frivillige, sponsorer og deltakere. I tillegg til styret, som består av 11 personer, hadde vi i år med rundt 70 frivillige. Uten dem hadde ikke arrangementet vært mulig å gjennomføre. I tillegg arrangerer vi KRIK Fotballcup fire ganger i året før dette arrangementet, så her har vi også en relativt jevn deltakerskare som finner det naturlig å bli med på KRIK Cup & konsert. Når vi da også, gang på gang, har fått besøk av våre gode kollegaer fra KRIK Suldal, KRIK Erfjord og KRIK Kvitsøy, samt en god gjeng konfirmanter fra Time, vet vi at det blir godt med folk på arrangementet – og at det vi gjør får betydning for noen. I tillegg tror vi også at Gud har en plan med arrangementet, avslutter Børge.

Og du? Kaaanskje skjer det noe ekstra stas og historisk på neste års KRIK Cup & konsert? Notér det bak øret og følg med for spennende oppdateringer på nyåret!