Fjellcamp

25. - 30. juli

Krossbu


PÅMELDING

Har du lyst til å trygt bestige de kvasseste tindene, krysse bre, klatre sikkert i felt og i fjell eller bare nyte sensommerdagene i et av Norges flotteste høyfjellsområder? Da er KRIK Fjellcamp arrangementet for deg. I godt lag og med kompetente instruktører ligger alt til rette for trygge, flotte og lærerike dager til fjells!


Fjellcamp vil være organisert som et kursopplegg hvor du velger ett område du ønsker å fordype deg i. Vi bor i teltcamp ved Krossbu, like ved Sognefjellet. På kveldene blir det hygge i campen etter gode dager på aktivitet i fjellet. Mat og transport til og fra leiren må ordnes av den enkelte.

Merk også at arrangmentet er for deg som er 20 år eller eldre.

Har du spørsmål?
Kontakt oss på fjellcamp@krik.no

Pris for arrangementet avhenger av valg av kurs. KRIK-medlemskap gir rabatt og kan enkelt registreres på MinSide.

Klatring (naturlig 1 og 2), grunnkurs bre (NF-godkjent), fjellsport (1 og 2):

Pris medlem: 3500,-

Pris ikke-medlem: 3900,-

Fjelltur:

Pris medlem: 800,-

Pris ikke-medlem: 1200,-

 

* Prisene inkluderer 400,- i påmeldingsavgift som ikke blir refundert ved avmelding.  

KRIK-medlemskap kun kr 120,-

Påmeldingen skjer på KRIK – Min Side 5.mai kl 20:00. 

Aktiviteter:

Dette er en leir hvor vi tilbyr kurs med dyktige instruktører som tar dere med på lærerike og flotte fjellopplevelser. Vi sover i telt ved Krossbu turisthytte. Alle deltakere fikser eget telt og mat for leiren.

Med tanke på utstyr uansett hvilke aktivitet du skal på, ønsker vi at du tar med eget utstyr hvis du har: sele, taubrems, 3 stk skrukarabiner, 2-3 karabiner, 120cm slynge, hjelm, 2 stk klemknute (prusik).

Klatring naturlig 1:

Kurs i klatring med naturlig sikring/fjellklatring

Instruktør, fjellspesialisten

Dette er et introduksjonskurs i naturlig klatring for deg som har lyst til å lære og sette egne sikringer. Kanskje har du klatra en del inne og ute på boltede ruter, og har lyst til å ta det “et skritt videre”? Eller kanskje har du fulgt etter på topptau i fjellet, men har lyst til å bidra mer i sikringsarbeidet eller også lede egne ruter? Da er dette kurset for deg! Du vil få prøve ulike typer sikringsmiddel som muliggjør ferdsel i bratt terreng, øve på teknikker med tanke på hvordan sikringer kan brukes trygt og fornuftig, og lære mer om hvilke vurderinger man må gjøre for å ferdes sikkert på denne måten. Deler av kurset vil foregå på klatrefelt for å gå gjennom det grunnleggende og øve på teknikker, men vi vil også etterhvert begi oss ut i fjellet.

Forkunnskaper: Noe erfaring med klatring/sikring (brattkort er minstekrav)

Antall deltakere: 4

Klatring Naturlig 2:

Kurs for viderekommende i klatring med naturlig sikring/fjellklatring

Instruktør, fjellspesialisten

Dette kurset er for deg med erfaring med naturlig sikret klatring. Du har for eksempel deltatt på grunnleggende kurs i klatring med naturlige sikringer, eller du har ledet turer på naturlige sikringer, men ønsker å videreutvikle kunnskapene og bruke dem mer, spesielt i høyfjellet. Kurset vil inneholde mer avanserte teknikker, elementer av kameratredning, hvordan snu halvveis i veggen, vurdering av ruter, osv. Flere av dagene vil tilbringes i høyfjellet.

Forkunnskaper: erfaring med led-klatring på egne sikringer, enten på egenferd eller gjennom å ha vært med på introduksjonskurs til dette tidligere.

Antall deltakere: 4

Grunnkurs bre (NF-godkjent):

Har du alltid hatt lyst til å prøve ut vandring på isbre og lære deg hvordan du kan gjøre det på egenhånd? Da er dette kurset midt i blinken for deg! Det kreves ingen forkunnskaper for å delta. Det blir en del jobbing med ulike typer teknikker, og det blir ikke minst et poeng å dra på tur og utforske ulike typer bre. Etter gjennomført kurs får man godkjent første trinn på Norsk Fjellsportforums kompetansestige for bre.

Forkunnskaper: Ingen

Deltakere: 6

Fjellsport 1:

Instruktør, fjellspesialisten

Dette kurset er rettet mot deg som ønsker å lære mer om generell ferdsel i eksponert høyfjellsterreng, og du får en lett innføring i både brekryssing, klatring/klyving på naturlig sikring og trygg ferdsel i fjellet. Her blir det fine turopplevelser! Man må være forberedt på flere lange dager i fjellet. God fysisk form samt litt komfort med høyder er en fordel.

Forkunnskaper: Komfortabel med sikring av andre i klatreveggen. Brattkort eller tilsvarende.

Deltakere: 3

Fjellsport 2:

Instruktør, fjellspesialisten

Dette kurset er rettet mot deg som ønsker å ta tinderanglinga litt videre. Kurset vil gi en viderekommen innføring i breferdsel og bruk av naturlige sikringer i høyfjellet. Fokuset blir å bruke og utvikle kompetansen din til fine turopplevelser i kompani med flinke instruktører! Man må være forberedt på flere lange dager i fjellet. God fysisk form samt litt komfort med høyder er en fordel.

Forkunnskaper: Du må ha erfaring med klatring på naturlige sikringer og gjerne et brekurs, eller fjellsportkurset på tidligere fjellcamp-arrangement.

Deltakere: 3

Fjelltur:

Dette er kurset for deg som vil ut på vakre turer som ikke krever klatring/sikringsmidler eller omfattende forkunnskaper. Du vil komme til ferdig planlagte turer med varierende vanskelighetsgrad sammen med fjellvante instruktører. Det vil være muligheter for bestigning av høye, luftige topper og egger, jakt på de fineste toppene med den fineste lunsjutsikten i hyggelig selskap. Det kreves ingen forkunnskaper for å delta, normal fysisk form er tilstrekkelig.

Forkunnskaper: Ingen

Deltakere: 10


Spørsmål?
fjellcamp@krik.no