KRIK Fjellcamp 2024

28. juli - 2. august 2024

Jostedalen


Påmeldingen skjer fra 18. april kl. 10:00.

Sist oppdatert 15. april 2024

Gled deg til sommerens fjelleventyr! I år skal vi utforske nydelige Jostedalen. Det blir i år, som ifjor en chill leir, med varierte aktiviteter og mulighet for å heve kompetansen din gjennom våre kurstilbud innen både klatring og brevandring. Vi legger også tilrette for fjellturer og stisykling som aktiviteter. På kveldstid blir det god stemning i leir med matlaging og drøs rundt bålet.

Åpningsdato for Påmelding: 18. april kl. 10:00.


Fjellcamp vil være organisert som et kursopplegg hvor du kan velge ett område å fordype deg i, men vi har også fjellturer og stisykling for deg som vil ut på tur i et trivelig fellesskap uten kursing. Vi bor i teltcamp på Jostedalen Camping, her har vi tilgang på toaletter og dusj. Mat og transport til og fra leiren må ordnes av den enkelte.

Merk at arrangementet er for deg som er 20 år eller eldre (født 2004)

Har du spørsmål?
Kontakt oss på fjellcamp@krik.no

Kursene koster mellom 1200,- og 5800,- inkludert påmeldingsavgift på 400,-.

Noen ganger dukker det opp ting som gjør at man ikke kan være med på leir likevel. Da kan du melde deg av selv på MinSide. Ved avmelding frem til og med 30. juni, vil leiravgiften refunderes.
Dersom du melder deg av fra og med 1. juli og til og med 8. juli belastes halve leiravgiften. Fra 9. juli belastes leiren i sin helhet. Det samme gjelder dersom du ikke møter opp på leir.

(Se kurs-fanen for eksakt pris på de ulike kursene)

Påmeldingen skjer på KRIK – Min Side torsdag 18. april kl. 10:00.

Kurs i klatring med naturlig sikring/fjellklatring

Dette er et introduksjonskurs i naturlig klatring for deg som har lyst til å lære å sette egne sikringer. Kanskje du har klatra en del inne og ute på boltede ruter, og har lyst til å ta det “et skritt videre”? Eller kanskje du har fulgt etter på topptau i fjellet, men har lyst til å bidra mer i sikringsarbeidet eller også lede egne ruter? Da er dette kurset for deg! Du vil få prøve ulike typer sikringsmiddel som muliggjør ferdsel i bratt terreng, øve på teknikker med tanke på hvordan sikringer kan brukes trygt og fornuftig, og lære mer om hvilke vurderinger man må gjøre for å ferdes sikkert på denne måten. Deler av kurset vil foregå på klatrefelt for å gå gjennom det grunnleggende og øve på teknikker, men vi vil også etterhvert begi oss ut i fjellet.

Instruktør: Fjellspesialisten
Forkunnskaper: Noe erfaring med klatring/sikring (brattkort er minstekrav)
Pris medlem: 4400,-
Pris ikke medlem: 5200,-
Deltakere: 6

 

Fjellsport

Lyst til å krysse breer, klyve over ryggtraverser eller bestige topper? På et fjellsportkurs lærer du om både klatring og bre, slik at du kan ta deg over tinder
og breer på egenhånd. Dette kurset er rettet mot deg som ønsker å lære mer om generell ferdsel i eksponert høyfjellsterreng, og du får en lett innføring i både brekryssing, klatring/klyving på naturlig sikring og trygg ferdsel i fjellet. Eller kanskje du allerede har erfaring og ønsker å ta tinderanglinga litt videre. Da vil du få en viderekommen innføring i breferdsel og bruk av naturlige sikringer i høyfjellet. Fokuset blir å bruke og utvikle kompetansen din til fine turopplevelser i kompani med flinke instruktører! Man må være forberedt på flere lange dager i fjellet. God fysisk form samt litt komfort med høyder er en fordel.

Forkunnskaper: Komfortabel med sikring av andre i klatreveggen. Brattkort eller
tilsvarende. Det vil bli delt inn i 2 grupper ut i fra ønsker og nivå, slik at du får et best
mulig skreddersydd kurs til ditt ferdighetsnivå.
Instruktør: Fjellspesialisten
Pris medlem: 4600,-
Pris ikke medlem: 5400,-
Deltakere: 3

 

NF Metodekurs klatring

Har du lyst til å bli klatreinstruktør? NF Metodekurs klatring er første steg på veien til å bli klatreinstruktør lavland og klatreinstruktør høyfjell. Kurset gir en grundig gjennomgang av metoder for flertaulengders naturlig sikret klatring og kameratredning. Dette kurset har opptakskrav, følg linken nedenfor for mer info.

For å delta på metodekurs klatring må du melde deg på samme måte som de andre kursene på KRIK – MinSide. I tillegg må du sende en søknad om godkjenning til NF. Søknad til NF sendes via Brattkompetanse.no. I søknaden registrerer du personopplysninger i tillegg til å at du blir bedt om å laste opp en loggbok. OBS!
Søknadsfrist er senest 31. mai. Samtidig ønsker vi at du sender loggboken på mail til info@fjellspesialisten.no merk mail med “Fjellcamp 2024 Metodekurs klatring”
NB!! Plassene går til de 4 første som dokumenterer forhåndsgodkjenning hos brattkompetanse.no. Det er altså ikke nødvendigvis de fire første som melder seg på gjennom krik sine systemer som er sikret plass på dette kurset. Send derfor inn søknad om godkjenning via brattkompetanse.no selv om kurset ser fullt ut på KRIK MinSide. Send da også en mail til fjellcamp@krik.no og skriv at du ønsker å stå på venteliste til kurset.

Instruktør: Fjellspesialisten
Forkunnskaper: Spesifisert i linken ovenfor
Pris medlem: 5000,-
Pris ikke medlem: 5800,-
Deltakere: 4

 

Grunnkurs bre

Har du alltid hatt lyst til å prøve ut vandring på isbre og lære deg hvordan du kan gjøre det på egenhånd? Da er dette kurset midt i blinken for deg! Det kreves ingen forkunnskaper for å delta. Det blir en del jobbing med ulike typer teknikker, og det blir ikke minst et poeng å dra på tur og utforske ulike typer bre. Etter gjennomført kurs får man kursbevis som kan brukes til søknad videre i NFs kompetansestige for bre.

Instruktør: Fjellspesialisten
Forkunnskaper: Ingen
Pris medlem: 3600,-
Pris ikke medlem: 4400,-
Deltakere: 5

 

Fjelltur

Dette er kurset for deg som vil ut på vakre turer som ikke krever klatring/sikringsmidler eller omfattende forkunnskaper. Du vil komme til ferdig planlagte turer med varierende vanskelighetsgrad sammen med fjellvante turledere. Hovedfokus vil være å oppleve fjellet til beins. Kurset gir mulighet for bestigning av høye og luftige tinder, samt det å kunne nyte vakker lunsjutsikt i hyggelig selskap. Det kreves ingen forkunnskaper for å delta, normal fysisk form er tilstrekkelig.

Forkunnskaper: Ingen
Pris medlem: 1200,-
Pris ikke-medlem: 2000,-
Deltakere: 15

 

Stisykling

Stisykling i Sogn byr på fantastiske flytstier i furuskog, og spektakulære fjelltopper med lange nedkjøringer i mange ulike vanskelighetsgrader. Vi vil prøve å få syklet de mest klassiske
turene i området dersom været spiller på lag, og gruppa mestrer nivåene som kreves. Man må beregne mellom 20 min til 1 times kjøring for å komme seg til turene.

Forkunnskaper: Dette er kurset for deg som vil kose seg med stisykling. Ta med stisykkelen
eller lån av en kompis eller venninne, vi tilpasser turene underveis etter nivå.
Pris medlem: 1200
Pris ikke-medlem: 2000
Deltakere: 5

 

Kondis / Stiløping

Klar for noen harde dager i fjellet? På aktiviteten kondis er målet å bestige høye og luftige topper med løpesko på beina. Fra Jostedalen camping er vi bare en liten kjøretur unna mange av Norges mest spektakulære topper og egger. Vi satser på å ha tre dager med løping i fjellet og en hviledag. Hvilke turer vi velger vil bli satt opp etter nivå på gruppa, og det er en fordel at man har løpt noen lange turer tidligere.

Forkunnskaper: Dette er kurset for deg som vil kose seg med stisykling. Ta med stisykkelen
eller lån av en kompis eller venninne, vi tilpasser turene underveis etter nivå.

Forkunnskaper: ta med gode løpesko/terrengsko, turen tilpasses etter nivå.
Pris medlem: 1200
Pris ikke-medlem: 2000
Deltakere: 5

Spørsmål?
fjellcamp@krik.no