Fjellcamp

24. - 29. juli

Krossbu


Påmeldingen skjer fra 27.mai kl 14:00.
PÅMELDING

Har du lyst til å trygt bestige de kvasseste tindene, krysse bre, klatre sikkert i felt og i fjell eller bare nyte sensommerdagene i et av Norges flotteste høyfjellsområder? Da er KRIK Fjellcamp arrangementet for deg. I godt lag og med kompetente instruktører ligger alt til rette for trygge, flotte og lærerike dager til fjells!


Fjellcamp vil være organisert som et kursopplegg hvor du velger ett område du ønsker å fordype deg i. Vi bor i teltcamp ved Krossbu, like ved Sognefjellet. På kveldene blir det hygge i campen etter gode dager på aktivitet i fjellet. Mat og transport til og fra leiren må ordnes av den enkelte.

Merk også at arrangmentet er for deg som er 20 år eller eldre.

Har du spørsmål?
Kontakt oss på fjellcamp@krik.no

Kursene koster mellom 950,- og 5400,- inkludert påmeldingsavgift på 900,-.

Ved påmelding betales en påmeldingsavgift på 900,-. Denne blir ikke redfundert ved avmelding. Når kurset nærmer seg vil dere få tilsendt faktura for resterende beløp på e-post (sjekk derfor at du har riktig e-post registrert på minside.krik.no). På denne fakturaen blir evt. medlemsrabatt på 900,- (400,- på kurset Fjelltur) trukket fra. (Sjekk at du har betalt medlemskapet dittt på https://krik.profundo.no/minside/medlem).

(Se kurs-fanen for eksakt pris på de ulike kursene)

Påmeldingen skjer på KRIK – Min Side 27.mai kl 14:00. 

For booking av restplass, send mail til fjellcamp@krik.no.

Fjelltur

Dette er kurset for deg som vil ut på vakre turer som ikke krever klatring/sikringsmidler eller omfattende forkunnskaper. Du vil komme til ferdig planlagte turer med varierende vanskelighetsgrad sammen med fjellvante instruktører. Hovedfokus vil være å oppleve fjellet til beins. Kurset gir mulighet for bestigning av høye og luftige tinder, samt det å kunne nyte vakker lunsjutsikt i hyggelig selskap. Det kreves ingen forkunnskaper for å delta, normal fysisk form er tilstrekkelig.

 

Forkunnskaper: Ingen

Pris medlem: 950,-

Pris ikke-medlem: 1350,-

Deltakere: 24

 

Grunnkurs bre

Har du alltid hatt lyst til å prøve ut vandring på isbre og lære deg hvordan du kan gjøre det på egenhånd? Da er dette kurset midt i blinken for deg! Det kreves ingen forkunnskaper for å delta. Det blir en del jobbing med ulike typer teknikker, og det blir ikke minst et poeng å dra på tur og utforske ulike typer bre. Etter gjennomført kurs får man kursbevis som kan brukes til søknad videre i NFs kompetansestige for bre.

 

Instruktør: Fjellspesialisten

Forkunnskaper: Ingen

Pris medlem: 3000,-

Pris ikke medlem: 3900,-

Deltakere: 5

 

NF Metodekurs bre 

Har du lyst å bli breinstruktør? Norsk Fjellsportforums (NF) metodekurs bre dekker den fagkunnskapen instruktører trenger for å holde grunnkurs bre i henhold til NF standard.

 

Følg linken under for informasjon om kurset, samt opptakskrav.

https://www.fjellspesialisten.no/NFBre.php

 

For å delta på metodekurs bre må du melde deg på på samme måte som de andre kursene på www.krik.no. I tillegg må du sende en søknad om godkjenning til NF. Søknad til NF sendes via Brattkompetanse.no. I søknaden registrerer du personopplysninger i tillegg til å at du blir bedt om å laste opp en loggbok. OBS! Søknadsfrist er senest 31.mai. Samtidig ønsker vi at du sender loggboken på mail til info@fjellspesialisten.no merk mail med “Fjellcamp 2022 Metodekurs bre”

 

NB!! Plassene går til de 4 første som dokumenterer forhåndsgodkjenning hos brattkompetanse.no. Det er altså ikke nødvendigvis de fire første som melder seg på gjennom KRIK sine systemer som er sikret plass på dette kurset. Send derfor inn søknad om godkjenning via brattkompetanse.no selv om kurset ser fullt ut på KRIK sine sider. Send da også en mail til fjellcamp@krik.no og skriv at du ønsker å stå på venteliste til kurset. 

 

Instruktør: Fjellspesialisten

Forkunnskaper: Spesifisert i linken ovenfor

Pris medlem: 3500,-

Pris ikke medlem: 4400,-

Deltakere: 4

 

NF Klatreinstruktør 1 Sport

Har du lyst å bli klatreinstruktør? Som klatreinstruktør i sportsklatring har du muligheten til å instruere på opplæringskurs i sportsklatring, samt jobbe som instruktør på klatreaktiviteter/klatredager ute. Arbeidsområdet er begrenset til borebolt-sikrede sportsklatreruter hvor klatrer kan fires ned fra snufeste.

 

Dette kurset varer i tre dager. Den siste kursdagen vil være fleksibel, da vil du få mulighet til å være med på fjelltur, eller på eget ansvar klatre/trene mer på ferdigheter du har lært på kurset.

 

Dette kurset har opptakskrav, følg linken nedenfor for mer info: https://www.brattkompetanse.no/utendors/hvordan-bli-klatreinstruktor

 

For å delta på NF klatreinstruktør 1 Sport må du melde deg på samme måte som de andre kursene på www.krik.no. I tillegg må du sende en søknad om godkjenning til NF. Søknad til NF sendes via Brattkompetanse.no. I søknaden registrerer du personopplysninger i tillegg til å at du blir bedt om å laste opp en loggbok. OBS! Søknadsfrist er senest 31. mai. Samtidig ønsker vi at du sender loggboken på mail til info@fjellspesialisten.no merk mail med “Fjellcamp 2022 Sport 1”

 

NB!! Plassene går til de 6 første som dokumenterer forhåndsgodkjenning hos brattkompetanse.no. Det er altså ikke nødvendigvis de fire første som melder seg på gjennom krik sine systemer som er sikret plass på dette kurset. Send derfor inn søknad om godkjenning via brattkompetanse.no selv om kurset ser fullt ut på krik sine sider. Send da også en mail til fjellcamp@krik.no og skriv at du ønsker å stå på venteliste til kurset. 

 

Instruktør: Fjellspesialisten

Forkunnskaper: Spesifisert i linken ovenfor

Pris medlem: 2500,-

Pris ikke medlem: 3400,-

Deltakere: 5

 

Naturlig klatring 1 

Dette er et introduksjonskurs i naturlig klatring for deg som har lyst til å lære å sette egne sikringer. Kanskje du har klatra en del inne og ute på boltede ruter, og har lyst til å ta det “et skritt videre”? Eller kanskje du har fulgt etter på topptau i fjellet, men har lyst til å bidra mer i sikringsarbeidet eller også lede egne ruter? Da er dette kurset for deg! Du vil få prøve ulike typer sikringsmiddel som muliggjør ferdsel i bratt terreng, øve på teknikker med tanke på hvordan sikringer kan brukes trygt og fornuftig, og lære mer om hvilke vurderinger man må gjøre for å ferdes sikkert på denne måten. Deler av kurset vil foregå på klatrefelt for å gå gjennom det grunnleggende og øve på teknikker, men vi vil også etterhvert begi oss ut i fjellet.

 

Instruktør: Fjellspesialisten

Forkunnskaper: Noe erfaring med klatring/sikring (brattkort er minstekrav)

Pris medlem: 3500,-

Pris ikke medlem: 4400,-

Deltakere: 3

 

NF Metodekurs klatring

Har du lyst til å bli klatreinstruktør? NF Metodekurs klatring er første steg på veien til å bli klatreinstruktør lavland og klatreinstruktør høyfjell. Kurset gir en grundig gjennomgang av metoder for flertaulengders naturlig sikret klatring og kameratredning.

 

Dette kurset har opptakskrav, følg linken nedenfor for mer info: https://www.brattkompetanse.no/utendors/hvordan-bli-klatreinstruktor

 

For å delta på metodekurs klatring må du melde deg på samme måte som de andre kursene på www.krik.no. I tillegg må du sende en søknad om godkjenning til NF. Søknad til NF sendes via Brattkompetanse.no. I søknaden registrerer du personopplysninger i tillegg til å at du blir bedt om å laste opp en loggbok. OBS! Søknadsfrist er senest 31. mai. Samtidig ønsker vi at du sender loggboken på mail til info@fjellspesialisten.no merk mail med “Fjellcamp 2022 Metodekurs klatring”

 

NB!! Plassene går til de 4 første som dokumenterer forhåndsgodkjenning hos brattkompetanse.no. Det er altså ikke nødvendigvis de fire første som melder seg på gjennom krik sine systemer som er sikret plass på dette kurset. Send derfor inn søknad om godkjenning via brattkompetanse.no selv om kurset ser fullt ut på krik sine sider. Send da også en mail til fjellcamp@krik.no og skriv at du ønsker å stå på venteliste til kurset. 

 

Instruktør: Fjellspesialisten

Forkunnskaper: Spesifisert i linken ovenfor

Pris medlem: 4500,-

Pris ikke medlem: 5400,-

Deltakere: 3

 

Fjellsport 

Lyst til å krysse breer, klyve over ryggtraverser eller bestige topper?

På et fjellsportkurs lærer du om både fra klatring og bre. Slik at du kan ta deg over tinder og breer på egenhånd.

 

Dette kurset er rettet mot deg som ønsker å lære mer om generell ferdsel i eksponert høyfjellsterreng, og du får en lett innføring i både brekryssing, klatring/klyving på naturlig sikring og trygg ferdsel i fjellet. Eller kanskje du allerede har erfaring og ønsker å ta tinderanglinga litt videre. Da vil du få en viderekommen innføring i breferdsel og bruk av naturlige sikringer i høyfjellet. Fokuset blir å bruke og utvikle kompetansen din til fine turopplevelser i kompani med flinke instruktører! Man må være forberedt på flere lange dager i fjellet. God fysisk form samt litt komfort med høyder er en fordel.

 

Forkunnskaper: Komfortabel med sikring av andre i klatreveggen. Brattkort eller tilsvarende. Det vil bli delt inn i 2 grupper ut i fra ønsker og nivå, slik at du får et best mulig skreddersydd kurs til ditt ferdighetsnivå.

 

Instruktør: Fjellspesialisten

Pris medlem: 4000,-

Pris ikke medlem: 4900,-

Deltakere: 5


Spørsmål?
fjellcamp@krik.no