KRIK Fjellcamp 2023

23. - 28. juli 2023

Hemsedal


Påmeldingen skjer fra 15. mai kl 17:00.

Har du lyst til å trygt bestige fjell som folk flest bare skuer fra avstand, sykle på sti i nydelige naturlandskap, klatre sikkert i felt og i fjell eller bare nyte sensommerdagene i et av Norges flotteste høyfjellsområder? Da er KRIK Fjellcamp arrangementet for deg. I godt lag og med kompetente instruktører ligger alt til rette for trygge, flotte og lærerike dager til fjells!


Fjellcamp vil være organisert som et kursopplegg hvor du velger ett område du ønsker å fordype deg i. Vi bor i teltcamp i Hemsedal. På kveldene blir det hygge i campen etter gode dager på aktivitet i fjellet. Mat og transport til og fra leiren må ordnes av den enkelte.

Merk også at arrangmentet er for deg som er 20 år eller eldre.

Har du spørsmål?
Kontakt oss på fjellcamp@krik.no

Kursene koster mellom 950,- og 5400,- inkludert påmeldingsavgift på 900,-.

Ved påmelding betales en påmeldingsavgift på 900,-. Denne blir ikke redfundert ved avmelding. Når kurset nærmer seg vil dere få tilsendt faktura for resterende beløp på e-post (sjekk derfor at du har riktig e-post registrert på minside.krik.no). På denne fakturaen blir evt. medlemsrabatt på 900,- (400,- på kurset Fjelltur) trukket fra. (Sjekk at du har betalt medlemskapet dittt på https://krik.profundo.no/minside/medlem).

(Se kurs-fanen for eksakt pris på de ulike kursene)

Påmeldingen skjer på KRIK – Min Side 15. mai kl 17:00. 

For booking av restplass, send mail til fjellcamp@krik.no.

Stisykling 1

Pris medlem: 500 kr
Pris ikke-medlem: 900 kr
Antall: 5 stk

Beskrivelse:
Dette kurset er for deg som ikke anser deg selv som en kjempeerfaren stisyklist, men likevel ønsker å bruke dagene på fjellcamp på dette. Vi kommer til å utforske området i og rundt Hemsedal på stisykkelen, kanskje unner vi oss også en dag eller to i heisen.
Dersom du selv ikke eier sykkel, men likevel ønsker å være med på stisykling, er det flere muligheter for sykkelutleie i Hemsedal.

* Kan bli mulighet for heisbasert sykling, og eventuelle heiskort må dekkes av hver enkelt

 

Stisykling 2

Pris medlem: 500 kr
Pris ikke-medlem: 900 kr
Antall: 5 stk

Beskrivelse:
Dette kurset er for deg som har en del erfaring med stisykling og ønsker å utfordre Hemsedals stier sammen med en dreven gjeng. Vi kommer til å utforske området i og rundt Hemsedal på sykkelen, og vi unner oss også en dag eller to i heisen.

* Kan bli mulighet for heisbasert sykling, og eventuelle heiskort må dekkes av hver enkelt

 

Fjelltur

Pris medlem: 500 kr
Pris ikke medlem: 900 kr
Antall: 15

Beskrivelse:
Dette er kurset for deg som vil ut på vakre turer som ikke krever klatring/sikringsmidler eller omfattende forkunnskaper. Du vil komme til ferdig planlagte turer med varierende vanskelighetsgrad sammen med fjellvante instruktører. Hovedfokus vil være å oppleve fjellet til beins. Her skal vi kose oss på tur sammen og se hva Hemsedalsfjellene har å by på av vakre lunsjutsikter. Det kreves ingen forkunnskaper for å delta, normal fysisk form er tilstrekkelig.

Det vil være mulig å fra dag til dag velge mellom tre alternativer: en kortere tur, en lengre tur og en skyrunningstur*.

*Er du av typen som elsker å kjenne at beina lar deg fly over fjellet? Nå har du muligheten til å dele denne opplevelsen sammen med andre! Dere blir en liten sprek gjeng, som sammen utforsker Hemsedals fjellområde i et tempo ikke alle ville satt på søndagsturen.

 

Naturlig klatring 

Pris medlem: 3500 kr
Pris ikke-medlem: 4400 kr
Antall: 3
Instruktør: Fjellspesialisten

Beskrivelse:
Dette er et introduksjonskurs i naturlig klatring for deg som har lyst til å lære å sette egne sikringer. Kanskje du har klatra en del inne og ute på boltede ruter, og har lyst til å ta det “et skritt videre”? Eller kanskje du har fulgt etter på topptau i fjellet, men har lyst til å bidra mer i sikringsarbeidet eller også lede egne ruter? Da er dette kurset for deg! Du vil få prøve ulike typer sikringsmiddel som muliggjør ferdsel i bratt terreng, øve på teknikker med tanke på hvordan sikringer kan brukes trygt og fornuftig, og lære mer om hvilke vurderinger man må gjøre for å ferdes sikkert på denne måten. Deler av kurset vil foregå på klatrefelt for å gå gjennom det grunnleggende og øve på teknikker, men vi vil også etterhvert begi oss ut i fjellet.

Kameratredningskurs

Pris medlem: 2600 kr
Pris ikke-medlem: 3500 kr
Antall: 6
Instruktør: Fjellspesialisten

Beskrivelse:
Dette kurset passer for deg som allerede har klatret en del, og som ønsker å bli tryggere på hvordan du kan håndtere uhell som kan oppstå når en klatrer. Du vil få mest utbytte av kurset om du har erfaring med å klatre på naturlige sikringer, både på klatrefelt og i fjellet. På dette kurset vil du lære metoder og teknikker for å kunne redde din taulagskamerat ut av vanskelige situasjoner. Kurset kan brukes som dokumentasjon på kompetanse i kameratredning i søknad til NF veilederkurs.

NF Metodekurs klatring

Instruktør: Fjellspesialisten
Forkunnskaper: Spesifisert i linken ovenfor
Pris medlem: 4300 kr
Pris ikke medlem: 5200 kr
Deltakere: 3

Har du lyst til å bli klatreinstruktør? NF Metodekurs klatring er første steg på veien til å bli klatreinstruktør lavland og klatreinstruktør høyfjell. Kurset gir en grundig gjennomgang av metoder for flertaulengders naturlig sikret klatring og kameratredning.

Dette kurset har opptakskrav, følg linken nedenfor for mer info:

https://www.brattkompetanse.no/utendors/bli-klatreinstruktor

https://fjellsportforum.no/wp-content/uploads/2022/12/NF-Nasjonal-standard-2023.pdf (se side 16 for krav til forkunnskaper metodekurs).

For å delta på metodekurs klatring må du melde deg på samme måte som de andre kursene på www.krik.no. I tillegg må du sende en søknad om godkjenning til NF. Søknad til NF sendes via Brattkompetanse.no. I søknaden registrerer du personopplysninger i tillegg til å at du blir bedt om å laste opp en loggbok. OBS! Søknadsfrist er senest 31. mai. Samtidig ønsker vi at du sender loggboken på mail til info@fjellspesialisten.no merk mail med “Fjellcamp 2023 Metodekurs klatring”

NB!! Det er lang behandlingstid hos brattkompetanse.no, søk derfor forhåndsgodkjenning snarest. Plassene går til de 3 første som dokumenterer forhåndsgodkjenning.

Hvis du ønsker å bruke kompetansen for å bidra i KRIK i framtiden, er det mulig å søke økonomisk støtte her: https://krik.no/kompetansegrupper/

Klatring Workshop

Pris medlem: 2600 kr
Pris ikke-medlem: 3500 kr
Antall: 6 stk/3 taulag
Instruktør: Fjellspesialisten

Beskrivelse:
Har du allerede begynt å få litt erfaring med klatring på naturlige sikringer? Ønsker du å bli tryggere på planlegging og gjennomføring av egne klatreturer? På klatring workshop vil det være en dyktig instruktør som ressursperson. Dere planlegger klatreturene i gruppe sammen med instruktør, men klatrer selvstendig på turene. Instruktøren vil rullere på å klatre med de ulike taulagene*. Etter turene vil du få mulighet til å evaluere i gruppe og lære tips og triks av hverandre.

*På denne aktiviteten ønsker vi i utgangspunktet at du melder deg på sammen med din taulagspartner. Det er plass til 3 taulag.


Spørsmål?
fjellcamp@krik.no