ACTION 2016
Foto: Torkild Groven
Publisert: 05.03.24

Skrevet av: Ole Nygaard
Har vært frivillig leder i KRIK i 15 år

Torkild Groven (37) har stilt opp på tre KRIK-leirer hvert år siden 2009: «Fellesskapet, åpenheten og inkluderingen er det som skaper det gode rommet for å komme og være med.»


Folkehøgskolelærer

Til daglig jobber han som lærer på Karmøy folkehøgskole, og er vant til å bruke livet sitt på å legge til rette for andre. Følelsen av å møte elever i starten av et skoleår, se dem vokse og dra fra skolen med hevet hode, er det lite som slår: «Jeg jakter den følelsen. Til sammenligning kan man møte deltakere på en leir som er reserverte, forsiktige eller til og med kanskje ikke vil være der. Etter fire dager kan man oppleve at du har klart å vise dem noe, og at noen ikke har lyst til å reise hjem. Å være med på å se ungdommer vokse og gi dem gode fellesskap
er det som driver meg.»


Drives av gnisten

«Da jeg selv var deltaker på KRIK-leir, så jeg på lederne og tenkte: Sånn vil jeg også være. KRIK har vært noe av det viktigste i livet mitt siden det. Fellesskapet, åpenheten og inkluderingen er det som skaper det gode rommet for å komme og være med. Det kjenner jeg på fortsatt. Måten du blir møtt på og inkludert både i aktiviteter og sosialt er helt unik. Jeg drives av gnisten jeg får av å tjene andre, skape fellesskap og legge til rette for at unge mennesker får følelsen av å være med»
Leder i KRIK
Det er åpent for å sende inn lederønsker til sommerens leirer. Les mer her.