Andakt: Gud forlater deg aldri


I denne andakten ønsker vi å løfte frem at Gud aldri forlater oss – samtidig som vi må minne oss selv på at vi ikke må svikte eller forlate hverandre, men heie på hverandre og støtte hverandre.

GUD FORLATER DEG ALDRI

5. mosebok 31:8
«Herren selv skal gå foran deg. Han skal være med deg.
Han svikter deg ikke og forlater deg ikke. Vær ikke redd og
mist ikke motet»

Dessverre har mennesker gjennom alle tider ikke alltid behandlet hverandre godt. Mobbing og utestenging i skolen, foreldre som går fra hverandre og glemmer barnets beste, venner som blir uvenner osv. Som venn, barn, søsken, fetter, kusine eller i andre relasjoner kan mennesker kjenne at de er redd for å bli forlatt, glemt eller utestengt.

Det unike med Gud er at han aldri går fra oss, selv om vi gjør dumme ting. Han svikter oss aldri, og forlater oss aldri. Han går foran oss, og heier på oss og støtter oss. Jeg vil si vi er skikkelig heldige!

UTFORDRING

Hvilke erfaringer har du med at «Gud aldri har forlatt deg»? F.eks. i perioder av livet der du har trengt det litt ekstra?

BØNN

Takk Gud for at han alltid er med oss, selv om vi ikke alltid husker på Ham.
Be også om hjelp fra Gud til å være like inkluderende med hverandre som han er med oss.

TIL EN EVENTUELL GRUPPESAMTALE

Har du noen gang kjent at du har vært skikkelig redd, men har funnet mot og hvile i at Gud er med? Hva kan vi gjøre i eget liv for å bli mer lik Gud, for ikke å forlate hverandre, men ta vare på hverandre?