Torkild Groven, vinneren av prisen; Årets leirleder 2021
Foto: Bendik Bruun
Publisert: 15.11.21

Skrevet av: Kristine S. Bergerud
Her er vinnerne av KRIK-prisene 2021

Under feiringen av KRIK 40-årsjubileum (29.-31. okt) ble KRIK-prisene delt ut. I fem ulike kategorier ble KRIKere hedret for sin frivillige innsats gjennom året som har gått. 

Med KRIK-prisen ønsker KRIK å takke enkeltmennesker for arbeidet som legges ned, og samtidig løfte frem eksempler til inspirasjon for resten av fellesskapet. KRIK drives i all hovedsak av frivillige, som stort sett jobber i det skjulte for å løfte andre opp.

Denne høsten har juryen mottatt nominasjoner, og kåret en vinner i hver kategori. Den 30. oktober var resultatet klart.

Vinnerne av KRIK-prisene 2021, samt juryens begrunnelse:

Lokallag – KRIK Røa
«KRIK Røa har i lang tid vært et velsmurt lokallag som inkluderer og skaper en KRIK-kultur på tvers av alder. I tillegg samler de ungdom og studenter til et godt KRIK-fellesskap. Lokallaget har gjennom god lederrekruttering vært et godt eksempel på et lokallag av og for unge!»

Leirleder – Torkild Groven
«Torkild har et brennende hjerte for KRIK og for god stemning. Bergenseren har en unik evne til å gire opp, motivere og til å se menneskene rundt seg. I mange år har Torkild holdt et imponerende tempo på leir, samt at han har vært fotografen bak profilbilder til flere generasjoner KRIKere.»

Lokallagsleder – Bård Heiseldal og Hans Kristian Maridal
«Bård og Hans Kristian er lokallagsledere for KRIK Julsundet og Søre Fræna. Tross forutsetningene samler naboene opp mot 60 ungdommer til lokallagstrening og fellesskap, og bidrar til å formidle KRIK og Jesus i ord og gjerning. Dette har de fått til også gjennom pandemien. Imponerende!»

Medspiller – Hanna Skeidsvoll
«Hanna har det siste året vært med i hele tre KRIK-styrer; komité til Konfaction Trøndelag, StudentKRIK Trondheim, og styreleder i KRIK Trøndelag. Bergenseren er en stor ressurs for KRIKs arbeid i Trøndelagsregionen. Hun er ei dame som møter alle rundt seg med stor omsorg.»

Hedersprisen – Tone Bergene Aabrekk
«Årets hederspris går til en person som har vært frivillig i KRIK i godt over 30 år. Som deltaker, leder, instruktør, møteleder og forbilde på utallige ARENA, ACTION og Nyttårleirer, var leir en naturlig del av hver ferie. Vinneren var med dette viktig i formingen og utviklingen av KRIK i den tidlige fasen.

I 1994 startet årets vinner StudentKRIK Tromsø, som hun ledet i flere år ved siden av medisinstudiene. Hun var den første frivillige som ble spurt med på laget når den første familieKRIK-sommerleiren skulle planlegges i 2005. Dette ble starten på 13 strake år i hovedkomite. De siste årene har hun vært aktiv som representant i KRIKs landsstyre. KRIK-kulturen overleveres også daglig til hennes fire barn.

Hun har med sitt nærvær gjennom hele KRIKs historie, vært en solid bidragsyter til å forme KRIKs kultur med ekte idrettsglede, solid trosglede og masse livsglede!»

 

Gratulerer til alle nominerte og vinnerne! På vegne av fellesskapet: Tusen takk for jobben dere gjør for KRIK. Dere er til stor inspirasjon!

Nominasjoner til neste års utdeling av KRIK-prisen kan sendes til krikprisen@krik.no.