Foto: Sigve Ferstad
Publisert: 22.11.17
KRIK er på banen igjen med idrettspresttjeneste

Kristen Idrettskontakt (KRIK) etablerer igjen en idrettspresttjeneste for norsk toppidrett. Etter de siste dagers budsjettforhandlinger er idrettspresttjenesten nå sikret langsiktig finansiering over statsbudsjettet.

KRIK har en lang historie med idrettspresttjeneste for norske toppidrettsutøvere i samarbeid med Norges Idrettsforbund og Olympiatoppen.
KRIK har vært representert i en rekke mesterskap og sammenhenger med aktive norske utøvere.

KRIK er glade for igjen å kunne gi et tilbud om kirkelig nærvær til utøvere, trenere og ledere som stadig er på reise bort fra hjem og eventuell lokal menighet, og som i mange situasjoner er under stort press, sier generalsekretær og idrettsprest Erling Ekroll.

KRIK er nå godt på vei til igjen å etablere dette tilbudet. Generalsekretær og idrettsprest Erling Ekroll har de siste to årene representert KRIK i slike sammenhenger, og vil sammen med KRIK-prest Bjørnulf Tveit Benestad og KRIKs toppidrettsmentor Anders Rambekk utgjøre KRIKs idrettsprestteam.

KRIK ønsker med dette teamet å være en medspiller for norsk idrett og Norges idrettsforbund. KRIK kommer i denne sammenheng også til å samarbeide med Sjømannskirken, som ivaretar beredskap for norske utøvere i utlandet og som etablerer OL/VM-kirke i forbindelse med mesterskap.

Om KRIK

  • KRIKs visjon er å skape idrettsglede, trosglede og livsglede.
  • KRIK har 15100 medlemmer, med hovedmålgruppe mellom 13-26 år. Medlemmene samles primært på leir og i våre 370 lokallag.
  • KRIK har 10 egne KRIK-linjer på bibelskoler, folkehøyskoler og videregående skoler.
  • KRIK har egne bibelskoler i Hemsedal og på Bali.
  • KRIK har en egen toppidrettsgruppe som møtes med jevne mellomrom.
  • KRIK er en tverrkirkelig bevegelse.

For spørsmål kontakt KRIK:
Erling Ekroll, 97724771