- I KRIK fikk jeg se ting som var viktig for meg å se helt i starten av min trosreise, forteller Ine Thygesen (18).
Publisert: 12.04.19

Skrevet av: Anne Kristine Robsahm Berg
- KRIK ga meg det grunnlaget jeg trengte da jeg var ny i troen

Ine Thygesen hadde nettopp tatt valget om å følge Jesus da hun dro på sin første KRIK-leir i 2015. – KRIK ga meg det grunnlaget jeg trengte da jeg var ny i troen, forteller den åpenhjertige og takknemlige 18-åringen.

Bestevenninnen min siden ungdomsskolen, som var den eneste kristne venninnen jeg hadde på den tiden, tok med seg meg og et par andre på ACTION i 2015. Det var bare så sjukt gøy, skikkelig bra. Så da skjønte jeg at jeg måtte dra på KRIK-leir igjen.

Å reise på KRIK-leir var likevel ingen selvfølge for Ine Thygesen – som vokste opp i en ikke-kristen familie. De store spørsmålene om liv, tvil og tro måtte hun derfor ta med sin eneste kristne venninne.

– Hvor viktig har hun vært for deg?
– Hun har vært veldig viktig. Hun har ikke presset meg til noe som helst, men hun har alltid vært der for meg hvis jeg har ønsket å prate om ting. Ingen i familien min er jo kristne, så jeg kan liksom ikke snakke med dem om dype ting som har med tro og religion å gjøre. Hele barndommen min har jeg fått høre at kristendommen er litt teit. Å velge å gå i en annen retning enn familien min har tidvis vært litt tungt – og jeg har nok følt på at jeg har ekskludert meg litt fra dem. Samtidig er jeg så sykt takknemlig over det livet jeg har og det livet jeg får leve med Gud, fortsetter Ine.

18-åringen beskriver sitt første møte med KRIK og KRIK ACTION som noe helt spesielt. En opplevelse av å endelig ikke være alene om troen, men å få være en del av et fellesskap med likesinnede – med de samme verdiene og de samme ønskene for livet.

– Jeg følte meg så sykt velkommen og mottatt på en helt ny måte. Jeg trengte ikke å bevise noe som helst. Alle elsket Jesus og alle var akseptert. Jeg har flere ganger vært usikker på kristendommen og egen tro, men på KRIK ble jeg trygg på at det var dette jeg ønsket med livet mitt.

– Hva vil du si at KRIK har betydd for deg?
– Jeg tror KRIK ga meg det grunnlaget jeg trengte da jeg var ny i troen. I KRIK ble ikke troen presentert som noe kjedelig, men jeg fikk se ting som var viktig for meg å se helt i starten av min trosreise. Det var fullt mulig å kombinere Gud og idrett – som er og har vært en stor del av livet mitt, også før jeg ble kristen. Da jeg var ny som kristen hadde jeg ikke så mange steder å gå, men i KRIK lærte og erfarte jeg at Gud gjennomsyrer hele livet – både når vi trener, når vi har fellesskap sammen og når vi synger. Det er noe jeg har tatt med meg videre i livet – at alt jeg gjør det gjør jeg til Guds ære, avslutter Ine.