KRIK Gulset i 2023
Foto: Markus Fluge
Publisert: 11.12.2023

Skrevet av: Ole Nygaard
KRIK Gulset 20 år!


Gulset
. Bydel i Skien.

2003. Lokallaget ble startet opp i 2003. Den gang møttes de i gymsalen på Stigeråsen skole. I snitt har KRIK Gulset hatt 28 treninger per år, totalt 560 treninger og ca. 8000 antall oppmøter.

20-årsjubileet ble feiret i god KRIK-stil. Tre ansatte fra kontoret tok turen. De ble møtt av en svært gira gjeng med ungdommer. KRIK Gulset er virkelig forbilder på idrettsglede, trosglede og livsglede.

Pionerer. I 2003 startet Frode Nysæter, Gisle Nysæter, Lars Erik Finholt og Jostein Innerdal lokallaget KRIK Gulset. Mads Henrik Hauk og Morten Løken var deltakere.
På jubilleet 20 år senere, treffer vi Frode, Jostein og Mads Henrik.

 

Pionerer: Jostein, Mads Henrik og Frode.


Hvorfor startet dere lokallaget KRIK Gulset?
Frode Nysæter: «Jeg var med å starte StudentKRIK Trondheim, der vi etter hvert ble en veldig stor gjeng. Flere fra denne gjengen flyttet til Skien, og vi fant ut at vi måtte prøve noe like fint og gøy her. Kominasjonen Jesus, idrett, lek, moro og sosialt var og er uslåelig.»

Jostein Innerdal: «Vi ønsket å ha et viktig møtested for ungdommer. Et sted der vi kunne ha lave skuldre, uten å fokusere på prestasjoner men på inkludering. Her kunne man komme å høre om tro. Lytte til det, lære av det eller bare være nysgjerrig.»

Hvordan klarer dere å engasjere ungdommene?
Mads Henrik: «Selv startet jeg ett år før jeg egentlig var gammel nok. Jeg gikk etter hvert over til å bli lokallagsleder. Vi organiserer oss delvis med miniledere: Unge deltakere som får små oppgaver tidlig. De kan for eksempel bli utfordret til å ha ansvar for deler av treningen.»

Hva motiverer dere til å drive lokallag?
Mads Henrik: «Gleden i ungdommene. Idrettsglede, trosglede og livsglede. Ungdommene spør oss i høstferien: «Kan vi ikke ha treninger i ferien også?» Jeg ønsker at ungdommene skal ha et gøy sted å være.

 

Gammelt bilde. Foran til høyre ser vi lokallagsleder Mads Henrik Hauk.


Mye har vært gjennomført på 20 år.
Alpint i Siljan, Vintertur til Rauland, Telttur til Tvittingen, Klatring i Svarstad, Rusj, Bading, Bål, Hytteturer, Alpintur til Gautefall, Curling, Bowling, Klatring, Buldring, Padel.

2023.
Hver onsdag fra 17:30 til 19:00 i gymsalen til Gulset ungdomsskole. Deretter dra de felles til Fokus ungdomsklubb i Gulset kirke.
Amund Oterholt, 16 år
«I KRIK kan man komme og bare ha det gøy. Det trenger ikke å være så seriøst eller obligatorisk. Det er heller ikke så prestasjonsfokus som i noen idrettslag – men her kan man bare legge ting til side og bare kose seg sammen!»