7. - 11. oktober arrangerte KRIK sin første regionale konfirmantleir i Trøndelag.
Foto: KRIK Media
Publisert: 13.10.20

Skrevet av: Bjørnulf Tveit Benestad
KRIK satser med regionale konfirmantleirer

Som en del av KRIKs satsning på konfirmantarbeid, ble historiens første konfACTION Trøndelag gjennomført andre helg i oktober. 180 påmeldte konfirmanter, menighetsledere, noen tilreisende fra Oslo og en solid gjeng med ledere fra KRIK-miljøet i Trøndelag og Trondheim, gjorde leiren til en nærmere magisk opplevelse.

– Det eneste som kunne gått bedre var om korona hadde sluppet taket, sier leirsjef Erlend Skretting med et smil, og legger til: – Da kunne vi ha vært 600 istedenfor 180 i Stjørdalshallen!

Stedet for leiren var Stjørdalshallen og Ole Vigs videregående i Stjørdal. I sedvanlig KRIK-tradisjon var det møter med forkynnelse og lovsang, et bredt spekter av aktiviteter med instruksjon, miljøtorg, underholdning og turneringer. I tillegg til en god dose smittevern.

I førersetet for leiren var Erlend, godt støttet av Eirin Venås fra KRIK-kontoret.

Det gøyeste er egentlig å se hvordan konfirmantene etter hvert begynner å skjønne greia og ta eierskap til det som skjer, sier Eirin. – Når de innser at lederne er der som frivillige halve høstferien sin, er det mange som blir smått sjokkerte!

Erlend utdyper: – Lederne har gjort en fantastisk jobb. Mange gikk på doble og triple skift i forhold til en vanlig leir. KonfACTION Trøndelag ble en suksess på grunn av dem.

Denne leiren i Trøndelag er bare starten på satsningen fra KRIK sin side. Det foregår samtaler flere steder på vestlandet, og KRIK drømmer også om å komme enda lenger nord enn Stjørdal med konfACTION-konseptet.

– Samarbeidet med lokale menigheter og Nidaros bispedømme er en nøkkel til suksess, som vi tar med oss inn i arbeidet videre, avslutter Eirin.

Har du spørsmål om KRIKs satsning på konfirmantarbeid, ta kontakt på krik@krik.no.

 

Bildene fra konfACTION Trøndelag finner du på vår Facebook-side. Ta en titt og følg oss gjerne!