Deltakerne i ballongkonkurransen var både sterke og seige, og konkurransen måtte avbrytes etter 22 (!) minutter - til sterke protester fra de sju gjenværende deltakerne.
Publisert: 01.11.18

Skrevet av: Anne Kristine Robsahm Berg
Leirdebut med stor suksess

8. – 10. juni arrangerte KRIK Julsundet og Søre Fræna sin aller første leir. Kort oppsummert: En helg og et lokallag å bli skikkelig inspirert av!

KRIK Julsundet og Søre Fræna ble startet opp sommeren 2016 og helga på Frænabu kurs- og misjonssenter ble den første leiren i regi av lokallaget. Målgruppen for leiren var barn og ungdom fra nærområdet – som også er med på KRIK-samlingene hver tredje fredag.

Helga ble en stor suksess for de 20 spente 4. – 8.-klassingene som tok turen til Frænabu denne fantastiske sommerhelgen.

Leirens tema var «Mesternes Mester», noe som gikk igjen både i aktiviteter, andakter og bibeltimer. I likhet med Mesternes Mester-programmet på NRK var aktivitetene inndelt i temaene lagarbeid, hukommelse, konsentrasjon, utholdenhet og sporløp – kun avbrutt av obligatoriske kanonballkamper. Andaktene handlet naturlig nok om den virkelige Mesternes Mester, Jesus.

Lokallagsleder Bård Heiseldal oppsummerer leiren som «et kinderegg av en leir».

– Jeg tror leiren ble en suksess på grunn av tre ting: Flotte unger, positive ledere som utfyller hverandre og et bra opplegg! Det var fint å være sammen med KRIKerne våre i mer enn to timer i strekk – noe som ga oss muligheten til å bli bedre kjent, og til å gå litt dypere og grundigere til verks i bibeltimer og andakter. I tillegg hadde vi 40 minutters apologetisk undervisning og «grill en kristen»-samling lørdag kveld – med utrolig spennende spørsmål fra deltakerne!

Deltakerne viste også en imponerende innsats i de ulike klassikerne fra Mesternes Mester som «90-graderen», «holde ballong over hodet» og «frem, bak, stille». Sistnevnte øvelse ble en såpass stor suksess at den nå har blitt en gjenganger på fredagssamlingene i lokallaget.

– For mange var det nok et høydepunkt å kjenne på mestringsfølelsen i Mesternes Mester-øvelsene. I løpet av leiren hadde vi mange forskjellige typer øvelser slik at mange fikk muligheten til å skinne litt, avslutter en stolt og fornøyd Bård Heiseldal.

———————————————————————

Flertallet av barna i lokallaget er ikke vant til å dra på leirer i kristen regi, og det var derfor viktig for lokallaget at prisen for leiren ikke skulle være en hindring. Med spesialpris fra Frænabu og god frifondsstøtte fra KRIK klarte lokallaget å tilby leiren til 400 kr per barn – alt inkludert. Leiren ble avsluttet søndag ettermiddag med avslutningsmøte med kort andakt og film/bilder fra leiren, der også foreldre var invitert.

Vi heier på fantastiske initiativ som dette og håper mange vil la seg inspirere av KRIK Julsundet og Søre Fræna! Og for ordens skyld: Lokallaget har for lengst booket leirstedet for en ny leir i mai 2019!

Helga bød på fantastisk sommervær – med bading i Hostadvatnet like ved.