DRIFT AV LOKALLAG
På denne siden finner du nyttig og viktig informasjon om det å drive og drifte et lokallag.
FRIFOND
OPPSTARTSSTØTTE
Nyoppstartede lokallag har muligheten til å søke om oppstartsstøtte på kr 8000,-. Det gjøres på KRIK – Min Side og krever fem betalende medlemmer under 26 år, selvstendig økonomi og valgt styre.
Vi anbefaler å registrere lokallaget i Brønnøysunds Enhetsregister slik at lokallaget mottar eget organisasjonsnummer. Organisasjonsnummeret kan brukes til å opprette bankkonto i lokallagets navn. Mal og hjelp til registrering finner du HER.
DRIFTSTØTTE
Alle godkjente lokallag (godkjent årsrapport fra året før) kan søke om driftsmidler. Summen som utbetales avhenger blant annet av hvor mange medlemmer lokallaget hadde ved utgangen av forrige år.
NB: Frist for driftssøknad er 1. november. Søknaden sendes inn KRIK – Min Side.
Midlene som er utbetalt skal være brukt opp innen 1. desember påfølgende år.
PROSJEKTSTØTTE
Lokallag kan søke KRIK om prosjektstøtte ved arrangement og aktivitet utover vanlig drift. Det kan for eksempel være turnering, avslutning, tur, leir eller annet. Lokallaget søker om tilskudd for deler av tiltaket.
- Maler
Her finner du rapportmal for bruk av prosjektmidlene. Husk signatur!
Her finner du søknadsskjema for leirstøtte. Husk signatur!
Her finner du malen for prosjektstøtte.
Søknader og rapporter signeres og sendes til frifond@krik.no. - Klage
Har du en klage vedrørende frifondssøknaden, sendes den til frifond@krik.no.
Klagen vil da bli behandlet i en utvidet arbeidsgruppe.
Viktige frister
Frister for prosjektstøtte:
15. februar, 1. mai, 15. september og 1. november
Søknadene vurderes og behandles innen 14 dager etter siste frist.
Rapporteringsfrist for mottatt prosjektstøtte:
innen 1. februar året etter at støtten er gitt. OBS! OBS! Om du skal søke ny prosjektstøtte innen samme år, må all rapportering på tidligere prosjekt være levert.
Du finner rapportmal over.
Trykk her for å se Retningslinjer for forvaltning av Frifond i KRIK.
Trykk her for å se Retningslinjer for forvaltning av Frifondsstøtte i lokallaget.
Trykk her for å se Tildelinger av Frifond prosjektstøtte 2019.
ØKONOMI I LOKALLAGET
OPPRETTELSE AV BANKKONTO
KRIK anbefaler alle lokallag å opprette en egen bankkonto for lokallaget. Det er til stor fordel ved utskiftning av lokallagets styremedlemmer. Om lokallaget har en egen konto vil det være enklere å ha kontroll på økonomien til en hver tid, da man ikke er avhengig av en person som var leder for lenge siden.
For at lokallaget skal kunne opprette egen bankkonto trenger det et organisasjonsnummer. Lokallaget mottar organisasjonsnummer ved å registrere seg i Enhetsregisteret og søker til Brønnøysundregisteret. Det gjøres enkelt elektronisk her.
Brønnøysundregisteret vil spørre etter ulike dokument som skal legges ved søknaden, det finner dere maler på her:
KRIK kan hjelpe dere med registreringen om det er ønskelig, da sendes dokumentene til krik@krik.no, så må lokallagsleder senere logge inn i sin Altinn og signere avtalen.
For lokallag tilknyttet menighet kan lokallaget bruke menighetens organisasjonsnummer og opprette egen bankkonto med det. Det er viktig at midler mottatt av KRIK til lokallaget ikke blandes med øvrige midler i menigheten.
K-STUD
Det er også mulig å søke Kristelig studieforbund (K-stud) om tilskudd til kurs, bibelgrupper/cellegrupper o.l. K-studs visjon er å skape gode læringsarenaer for troen og livet. Det gjør de ved å fordele statsstøtte, tilby godkjente studieplaner for fri bruk, gi pedagogisk veiledning og å arrangere kurs for lokale ressurspersoner. Alle menigheter og organisasjoner som er tilsluttet K-stud (nesten 70 medlemmer og samarbeidspartnere) kan søke om tilskudd til alle typer organisert opplæring. K-stud er et offentlig godkjent studieforbund med kristne trossamfunn, organisasjoner og institusjoner som medlemmer.
Støtte fra K-stud kan for eksempel være aktuelt om lokallaget eller menigheten ønsker å kjøre KRIKs lederutviklingsprogram knyttet til boka På sporet av noe ekte, som er en godkjent lærebok hos dem.
Les mer på K-studs egne nettsider og benytt gjerne den elektroniske søknadsportalen MineKurs til å søke om tilskudd. Husk å søke om godkjennelse på forhånd hvis dere bruker egne studieplaner – eller annet materiell som ikke er godkjent tidligere.
Et medlemskap (kr 120,- i året for enkeltpersoner og kr 300,- i året for familiemedlemskap*) er med å støtte opp om KRIK-arbeidet både lokalt og sentralt. Som KRIK-medlem får du flere gunstige medlemsfordeler. I tillegg kan et medlemskap føre til et stabilt fremmøte i lokallaget. I linken under får du som lokallagsleder en oversiktlig innføring i medlemsfordeler, registrering av nye medlemmer i ditt lokallag samt administrering av medlemmer på krik.no/minside.
Trykk her for mer informasjon om medlemskap.
Trykk her for medlemsskjema.
*Fra og med familiemedlem nr. 7 må du betale 50 kroner ekstra per person.
Hvert år må lokallaget levere årsrapport. Dette er den enkleste årsrapporten i historien. Den tar kun 1,5 min å fylle ut på KRIK – Min Side. Selv om rapporten er enkel, er den viktig for både lokallaget og KRIK som organisasjon. Ved å levere årsrapport blir lokallaget godkjent og har mulighet til å søke om frifondsstøtte. NB: Frist 1. februar.
Under ser du en enkel instruks for innlevering av årsrapport. Det er også mulig å levere årsrapporten i papirform.
KRIK har utarbeidet et eget lokallagshefte med informasjon og inspirasjon til lokallagsarbeid. Lokallagsheftet inneholder tips til leker og aktiviteter, forslag til andakter og informasjon om KRIK generelt. Bla og les i KRIKs lokallagshefte her.
Flere leker og ideer til aktiviteter finner du i vår ressursbank.
KRIKs sentrale forsikring dekker ikke lokallagsaktivitet. Hvis noe skulle skje, har derfor lokallaget, som arrangør av aktiviteter, ansvar om lederne kan sies å ha gjort noe klanderverdig (uaktsomt, eller tatt en avgjørelse som de kan klandres for). KNIF Trygghet, samme selskap som vi bruker, tilbyr også ansvarsforsikring/arrangøransvarsforsikring for lokallag. Om dere lurer på noe med forsikring, er det bare å sende en mail til lokallag@krik.no.
Trykk her for mer informasjon om KRIKs ulykkesforsikring.
Alle lokallag i KRIK skal tilslutte seg KRIKs vedtekter for lokallag.
KRIKs vedtekter for lokallag finner du her.
Forklaring til vedtektene finner du her.
KRIKs vedtekter for lokallag finner du her.
Forklaring til vedtektene finner du her.