Høsten 2021 starter det opp to nye KRIK-linjer på Alta og Ålesund folkehøgskole.
Publisert: 27.10.20

Skrevet av: Anne Kristine Robsahm Berg
Nå blir det KRIK-linje på Alta og Ålesund folkehøgskole

Høsten 2021 starter det opp to nye KRIK-linjer, KRIK Nordpå og KRIK Fotball Europa, på henholdsvis Alta og Ålesund folkehøgskole. Les mer om de spennende linjene her!

ALTA FOLKEHØGSKOLE – KRIK Nordpå:

Søker du naturopplevelser med både høy og lav puls – på surfebrettet, på ski eller mens du vandrer over den endeløse vidda? Der den arktiske villmarka blir en mestringsarena og inspirerer til undring over hva som finnes mellom himmel og jord? Da er muligens KRIK Nordpå-linja på Alta folkehøgskole noe for deg.

Klatring, strikkhopping, vandretur på Seiland, terrengsykling, buldring, vannsport, barmarkstrening, hytteturer, stand up paddle, surfing, klatrepark, villmarks-«rookie», søppelrydding, alenedøgn, gruppetur, kanotur på Altaelva, utstyrsreperasjon, ledertrening, skikjøring i bakke med instruksjon, topptur på ski, skredundervisning, kiting, hundekjøring og isklatring er bare noe av det du får oppleve om du tar med deg flyttelasset til Alta folkehøgskole neste høst.

Les mer om Alta folkehøgskole her.

ÅLESUND FOLKEHØGSKOLE – KRIK Fotball Europa:

Fotball, trenerkurs, studietur til Spania med fotballkamp og pilegrimsvandring. Sunnmørsnatur med fjell, fjord og surf. KRIK-fellesskap med fokus på kristen tro, ledertrening og personlig utvikling. Dette er bare noe av det du får ta del i og erfare på KRIK Fotball Europa-linja på Ålesund Folkehøgskole.

Linja har et spesielt fokus på fotball – med gode treningsforhold på kunstgressbane nært skolen, samt i storhall i Ålesund. På linja vil du drive allsidig trening for å unngå skader, spille kamper mot lokale fotballag, samt andre folkehøgsskoler. Du får mulighet til å lære mer om idrettspsykologi, taktikk/teknikk, samt å utvikle deg som menneske og spiller. Du vil lære mer om hvordan fotball binder mennesker og kulturer sammen, og skolen vil også ha et samarbeid med Ålesund sitt gatefotballag – et tilbud for mennesker som på ulike måter faller utenfor samfunnet. I samarbeid med Sunnmøre fotballkrets får du også mulighet til å ta trenerkurs i løpet av året. I løpet av året får du besøke Ålesund Fotballklubb og lære mer om hvordan en toppklubb styres og hvordan de jobber for å utvikle spillere og bygge lag. I tillegg til fotball har linja noen andre aktiviteter som surfetur til Hoddevika, Via Ferrata i Loen, klatring og andre ballidretter. I løpet av året får du også muligheten til å prøve deg som leder på én av KRIK-sine leirer. Målet er at du skal utvikle deg som menneske, og gjennom samtale, oppgaver og undervisning bli tryggere på deg selv, din tro og dine verdier.

Les mer om Ålesund folkehøgskole her.