HISTORIE

KRIK har siden oppstarten i 1981 opparbeidet seg en innholdsrik og spennende historie. Her får du noen utvalgte høydepunkter:

1976: Kristen Orienteringskontakt, KROK, blir stiftet. Initiativtaker er prest Kjell Markset.

1981: Kristen Idrettskontakt, KRIK, stiftes med KROK som modell. Allerede det første året får KRIK hele 600 medlemmer.

1985: Kjell Markset ansettes på heltid som daglig leder og idrettsprest. KRIKs første landskonferanse avholdes.

1986: Sommerleiren ARENA arrangeres for første gang. Leiren finner sted på Dvergsnestangen i Kristiansand.

1988: Sommerleiren ACTION arrangeres for første gang. Leiren finner sted i Bø i Telemark.

1989: KRIK mottar statsstøtte for første gang.

1990: Lokallaget KRIK Sandnes starter opp. Sandnesmodellen brukes senere som modell for andre lokallag – som i dag har resultert i nærmere 400 små og store lokallag på landsbasis.

1993: Første reise til Uganda for å undersøke mulighetene til å starte opp KRIK-arbeid internasjonalt. Dette skjedde etter en utfordring fra tidligere generalsekretær Øistein Garcia dePresno i Strømmestiftelsen.

1994: KRIK tildeles for første gang midler til en idrettspresttjeneste i statsbudsjettet.

2004: Nyttårsleiren EXPLORE arrangeres for første gang. Leiren finner sted i Håkons Hall på Lillehammer. KRIKs første familieleir arrangeres på Dagali.

2005: KRIK Høyfjellssenter (KHH) ser dagens lys. KRIK Sverige etableres.

2008: Konfirmantleiren konfACTION arrangeres for første gang. Leiren finner sted i Bø i Telemark.

2014: KRIK-gründer Kjell Markset gir seg som generalsekretær etter over 30 flotte år i KRIK.

2015: Bibelskolen KRIK Bali ser dagens lys.

2016: Medlemstallet slår alle rekorder og bikker 15 000. KRIK Danmark etableres.

2017: 100 nye lokallag siden lokallagssatsingen startet 1. august 2016 viser at KRIK til de grader er i vekst. KRIK Finland etableres.

2018: Det høye aktivitetsnivået fortsetter med 370 aktive lokallag og ca 7000 deltakere og ledere på kurs, leirer og arrangementer. KRIK kommer igjen på banen med idrettspresttjeneste og bevilges 1,3 millioner kroner over Statsbudsjettet for å reetablere prestetjenesten inn mot norsk toppidrett. KRIKs internasjonale arbeid går gjennom en spennende restrukturering, og i oktober vedtar KRIKs landsstyre å samarbeide med Misjonsalliansen og CHRISC Uganda de kommende årene.

2019: 2019 starter med en skikkelig opptur når KRIK starter opp samarbeidet med Misjonsalliansen om et idrettsbasert ungdomsarbeid i Kambodsja. I februar lanserer KRIK sin helt egen podcast, «Hva føler du nå?», og inviterer også, i samarbeid med Idrett uten alkohol, til rusfri skifest i Holmenkollen. I mars blir siste bibelskolesemester gjennomført på KRIK Bali, og i april tar Silje Kvamme Bjørndal over oppgaven som generalsekretær i KRIK. Omtrent samtidig oppretter KRIK sitt et eget leirfond – slik at enda flere, uavhengig av økonomisk sitasjon, kan få muligheten til å oppleve det gode KRIK-fellesskapet. KRIK ønsker også å ta et større miljøansvar, og i august engasjerer KRIK en egen arbeidsgruppe som skal gjøre KRIK enda grønnere. Høsten blir i stor grad preget av den såkalte «spilleregel-saken» som skaper enormt engasjement og rekordoppmøte på generalforsamlingen i november. Året blir som som seg hør og bør avsluttet på best mulig vis med fest og (idretts-, tros- og livs-)glede på EXPLORE 2020.