HISTORIE

KRIK har siden oppstarten i 1981 opparbeidet seg en innholdsrik og spennende historie. Her får du noen utvalgte høydepunkter:

2020: På grunn av Covid-19, var året fylt av stadige endringer. Som et positivt resultat ble den nye leiren Camp20+ etablert, med stor suksess! 200 personer i alderen 20-26 år fikk nye verdifulle minner. I oktober overtok Vegard Huseby stafettpinnen som ny generalsekretær. Annerledesåret ble avsluttet med to direktesendte kveldsmøter av Explore@Home.

2019: Podcasten «Hva føler du nå?» ble lansert, og i samarbeid med Idrett uten alkohol, inviterte KRIK til rusfri skifest i Holmenkollen. KRIK Bali gjennomførte sitt siste bibelskolesemester denne våren, og i april tok Silje Kvamme Bjørndal over oppgaven som generalsekretær. KRIK oppretter et eget leirfond – så flere får muligheten til å oppleve det gode KRIK-fellesskapet. Høsten var preget av «Spilleregel-saken» som skapte engasjement og rekordoppmøte på generalforsamlingen. Året ble avsluttet på best mulig vis med fest og glede på EXPLORE 2020.

2018: Det høye aktivitetsnivået fortsetter med 370 aktive lokallag og ca 7000 deltakere og ledere på kurs, leirer og arrangementer. KRIK kommer igjen på banen med idrettspresttjeneste og bevilges 1,3 millioner kroner over Statsbudsjettet for å reetablere prestetjenesten inn mot norsk toppidrett. KRIKs internasjonale arbeid går gjennom en spennende restrukturering, og i oktober vedtar KRIKs landsstyre å samarbeide med Misjonsalliansen og CHRISC Uganda de kommende årene.

2017: 100 nye lokallag siden lokallagssatsingen startet 1. august 2016 viser at KRIK til de grader er i vekst. KRIK Finland etableres.

2016: Medlemstallet slår alle rekorder og bikker 15 000. KRIK Danmark etableres.

2015: Bibelskolen KRIK Bali ser dagens lys.

2014: KRIK-gründer Kjell Markset gir seg som generalsekretær etter over 30 flotte år i KRIK.

2008: Konfirmantleiren konfACTION arrangeres for første gang. Leiren finner sted i Bø i Telemark.

2005: KRIK Høyfjellssenter (KHH) ser dagens lys. KRIK Sverige etableres.

2004: Nyttårsleiren EXPLORE arrangeres for første gang. Leiren finner sted i Håkons Hall på Lillehammer. KRIKs første familieleir arrangeres på Dagali.

1994: KRIK tildeles for første gang midler til en idrettspresttjeneste i statsbudsjettet.

1993: Første reise til Uganda for å undersøke mulighetene til å starte opp KRIK-arbeid internasjonalt. Dette skjedde etter en utfordring fra tidligere generalsekretær Øistein Garcia dePresno i Strømmestiftelsen.

1990: Lokallaget KRIK Sandnes starter opp. Sandnesmodellen brukes senere som modell for andre lokallag – som i dag har resultert i nærmere 400 små og store lokallag på landsbasis.

1989: KRIK mottar statsstøtte for første gang.

1988: Sommerleiren ACTION arrangeres for første gang. Leiren finner sted i Bø i Telemark.

1986: Sommerleiren ARENA arrangeres for første gang. Leiren finner sted på Dvergsnestangen i Kristiansand.

1985: Kjell Markset ansettes på heltid som daglig leder og idrettsprest. KRIKs første landskonferanse avholdes.

1981: Kristen Idrettskontakt, KRIK, stiftes med KROK som modell. Allerede det første året får KRIK hele 600 medlemmer.

1976: Kristen Orienteringskontakt, KROK, blir stiftet. Initiativtaker er prest Kjell Markset.

Les siste nytt om KRIK her!