Foto: Eirik Flesjå Olsen
Publisert: 11.03.21

Skrevet av: Kristine S. Bergerud og Eirik Flesjå Olsen
KRIK og Misjonsalliansen utvider samarbeidet

Tirsdag 9. mars signerte KRIK og Misjonsalliansen samarbeidsavtalen for det nye prosjektet «Idrett krysser grenser».

Siden 1993 har KRIK støttet flere idrettsprosjekter i Asia og Afrika. Gjennom organisert idrettsarbeid, ledertrening og holdningsskapende arbeid har KRIK vært med på å bygge mennesker, samfunn og fellesskap i de landene de har vært engasjert i. Tusenvis av ungdommer har fått en tryggere hverdag og bedre framtidsutsikter takket være et inkluderende idrettsarbeid der deltakerne har blitt sett, møtt, bekreftet og utfordret.

I 2019 inngikk KRIK og Misjonsalliansen et samarbeid om bistandsprosjekter i Kambodsja. Nå utvides samarbeidet til også å handle om arbeid i landene Brasil, Bolivia og Ecuador, og får navnet «Idrett krysser grenser». Innsamlingsprosjektet går til vanskeligstilte barn og familier i de nevnte landene. Gjennom innsamling i Norge og praktiske bidrag av frivillige, vil vi skape idrettsglede, trosglede og livsglede utover egen landegrense.

KRIK er fornøyde med å videreføre samarbeidet og mener den nye satsningen ivaretar det internasjonale engasjementet på en god måte.

– Vi er veldig glade for at vi kan kanalisere et brennende engasjement for unge menneskers tro og glede sammen med Misjonsalliansen, forteller Vegard Husby, generalsekretær i KRIK.

Etter hvert vil det bli mulighet for volontører å reise ned og bidra med praktisk bistand.

– De norske ungdommene som blir med som medarbeidere i prosjektene våre skal få bidra til å hjelpe barn og unge inn i trygge fellesskap, der de også blir møtt med Jesu kjærlighet i ord og handling, sier Andersen, generalsekretær i Misjonsalliansen.

Samarbeidet mellom de to organisasjonene vedrørende KRIKs internasjonale engasjement gjelder fra mars 2021. Les mer om prosjektet her.