Publisert: 23.09.20

Skrevet av: Anne Kristine Robsahm Berg
Slik blir EXPLORE 2021

Få ting er finere enn å gå inn i et nytt år på EXPLORE. I år blir leiren annerledes – og en god del mindre – enn hva vi er vant med. Men frykt ikke; det blir leir i Håkons Hall. Og det kommer til å bli en leir for historiebøkene.

– Selv om EXPLORE blir litt mindre i år, gleder vi oss skikkelig til å se hva vi kan få til med et helt nytt konsept. Vi gleder oss i alle fall masse!

Det forteller Eirin Venås (24) og Astrid Helgeland (25), henholdsvis leirsjef og kontorets representant for EXPLORE 2021.

28. desember – 1. januar inviterer KRIK, tradisjonen tro, til nyttårsfering i Håkons Hall. Vanligvis fylles Lillehammers storstue til randen med luftmadrasser, bagasje og opp mot 1000 spente ungdommer. I år blir dette annerledes.

KUN 200 PLASSER

Per i dag er det kun tillatt med kultur- og idrettsarrangementer med maksimalt 200 deltakere til stede. Det betyr også at EXPLORE 2021 påvirkes av dette – og at kun 200 heldige deltakere får plass på (nytt)årets høydepunkt. Heldigvis skal vi fortsatt sove, spise, henge, leke, le og lovsynge med hverandre i Håkons Hall. Den store forskjellen er at vi blir færre og får bedre plass. Men kanskje gjør nettopp det at det kan dukke opp nye og spennende poster på programmet?

FLERE FEIRINGER PÅ NYTTÅRSAFTEN

Eirin og Astrid lover en leir for historiebøkene og en EXPLORE-leir du aldri har sett maken til. I tillegg håper de også å få på plass noen andre, litt mindre feiringer rundt om i landet – slik at de som ikke får plass på EXPLORE også kan få en litt KRIKete nyttårsaften.

– Vi har veldig troa på både leiren og de små feiringene, det kommer til å bli rått! Her er det bare å holde seg oppdatert på krik.no for å se hva som skjer – og selvfølgelig melde seg på, fortsetter den leirklare duoen i kor.

Påmeldingen åpner 20. oktober kl. 10.00 på KRIK – Min Side. Med kun 200 ledige plasser er det bare å sitte klar når startskuddet går. Plassene kommer til å ryke fort.

ENDRET ALDERSGRENSE

Når arrangementet måtte nedskaleres i størrelse ble også den øvre aldersgrensen endret. Vanligvis kan du være mellom 15 og 20 år for å være med som deltaker. I år må du være mellom 15* og 17 år for å kunne melde deg på.

HOLD DEG OPPDATERT

I løpet av høsten kan det skje endringer når det gjelder hvor mange som kan være til stede på et arrangement. Følg derfor aktivt med i våre kanaler (Facebook, Instagram og krik.no/explore) for å få med deg den siste og mest oppdaterte informasjonen om EXPLORE 2021.

*Du må fylle 15 år i løpet av 2020.