Andakt: Søk først Guds rike


Er du en type som innimellom biter over litt mye? Jeg tenker ikke på om du tar en for stor bit av burgeren på McDonalds eller om du fyller munnen med så mye popcorn at det blir vanskelig å svelge. Men, at du fort ender opp med en overfylt kalender og kjenner på at tiden ikke strekker helt til? Eller kanskje kjenner på presset som alle driver og prater om hele tiden – om å prestere på skole, på jobb, trene mye, være flink, ha den riktige stilen til en hver tid, lese så så mye i Bibelen, være med på alt som skjer hva gjelder sosiale sammenkomster og what not..

MATTEUS 6, 33

«Søk først Guds rike og Hans rettferdighet,
så skal dere få alt det andre i tillegg»

Jesus var en «busy» person, no doubt about that. Alle ville ha en bit av Han og han hadde nok en lang «To do»-liste. (Prøv å se for deg den listen: 1. Vekke Lasarus opp fra de døde, 2. Hjelpe han lamme mannen med å gå, 3. Redde bryllupsfesten Kana). Jeg tror Jesus til tider opplevde å være presset fra alle bauger og kanter. Jeg tror til og med han kunne kjenne på at han hadde en litt for full kalender.

Men, han hadde prioriteringene sine i orden. Han visste hva som kom først og hvor han skulle hente styrke.

I de stundene det tilsynelatende var litt mye, tok han en «timeout». Han trakk seg tilbake opp i fjellet eller et sted han kunne være alene. Jesus ville bruke tid i bønn og stillhet. Han ville være for seg selv, sammen med Gud. Selv da han visste at døden nærmet seg, og det stormet rundt ham, var det stillhet og bønn han søkte til.

Det kan være utfordrende å prioritere stillhet og bønn når man føler at det koker og at det er tusen ting man burde og skulle gjort. Men, det er kanskje nettopp da det er viktigst.

UTFORDRING

Har du som lokallagsleder tips til dine deltakere om hvordan de kan prioritere stillhet, bønn og tid med Gud i sin hverdag? Kanskje du har eksempler fra eget liv?

BØNN

Om dere ser behovet, be om hjelp til å prioritere stillhet og bønn med Gud i hverdagen.

TIL EN EVENTUELL GRUPPESAMTALE

Hvordan ser gjøremåls-/prioriteringslista di ut? Gud sier at vi kan komme til ham uansett.
Hvorfor kan det være vanskelig å søke Gud først? Han sier jo at vi skal få alt det andre i tillegg.