17.mai-feiringen til StudentKRIK Trondheim er et av årets høydepunkter for 250 studenter
Foto: Sverre Frantzen
Publisert: 11.06.24

Skrevet av: Constanse Borge
StudentKRIK skaper tilhørighet for studenter i Norge

StudentKRIK drives av frivillige ledere. I nesten alle Norges student-byer samler unge KRIK-ledere alt fra ti til flere hundre studenter til trening, messer, turer og arrangementer. Mange steder i landet opplever StudentKRIK stor vekst, og stadig flere studenter får ta del i inkluderende felleskap som bygger vennskap og deler verdens beste nyheter.

Der terskelen til kirke kan være høy, forteller våre ledere at det lett å ta med venner til en KRIK-samling. Isak Hamre forteller at han ikke hadde noe kristent miljø i Bergen før han ble med i StudentKRIK Bergen. Nå er han aktiv i både KRIK og menighet.

Da Malan Myri (23) først kom til Trondheim for å studere ønsket hun å gå i en kirke, men felleskapet der var så stort at det var vanskelig å virkelig bygge relasjon til folk. Det stoppet gjerne etter smalltalken og med alle de nye fjesene ble det vanskelig å kjenne folk igjen søndagen etter.

«StudentKRIK er jo ikke bare treninger, men et helt felleskap!»

Malan forteller at StudentKRIK gjennom idretten gjorde det mye lettere å bygge nære relasjoner. De fikk tilbringe masse tid sammen på ukentlig basis, og aktivitet og turer ble en unik måte å bli godt kjent på kort tid. Malan ble raskt del av et større kristent miljø og hun fikk flere å dra til kirken med.

«StudentKRIK endret hele hverdagen og studietiden min. Det var muligheter til å være med på gøye aktiviteter nesten hver dag og det ble et skikkelig miljø!»

Økonomien må student-lagene selv stå for. De søker støtte og samler inn penger via medlemskap, men de trenger også din hjelp! Ettersom fellesskapene blir større og samlingene blir flere, trenger de hjelp til å betale leie av skoler, haller og kirker, steder der StudentKRIK åpner dørene og forandrer liv.

Nå kan du være med å gi direkte til StudentKRIK, slik at de i august kan invitere alle nye studenter inn i fellesskapet!