Publisert: 12.10.18

Skrevet av: Anne Kristine Robsahm Berg
Ta push ups for en god sak!

For andre året på rad drar KRIK i gang en PUSH UP-challenge der vi sammen tar push-ups for en god sak. I år går pengene til et nyopprettet leirfond – slik at de som ikke har råd til å dra på leir skal få muligheten til å oppleve det gode leir- og KRIK-fellesskapet.

STORE FORSKJELLER
Selv om vi bor i et land som scorer høyt på det meste av målinger, finnes det fortsatt store forskjeller i Norge. Det meldes om en økende barnefattigdom i landet, og i forbindelse med integreringsprosjektene vi har hatt i KRIK de siste årene, ønsker vi å ta vår del av ansvaret. I år setter vi derfor av to uker til å samle inn penger til et leirfond – slik at alle ungdommer, uavhengig av økonomisk situasjon, kan få muligheten til å reise på KRIK-leir. I ekte KRIK-ånd gjør vi dette på en leken, aktiv – og kanskje litt slitsom måte. Hvem klarer å pushe mest på 14 dager? Og hvem klarer å samle inn mest penger?

MANGE ALLEREDE KLARE
StudentKRIK Trondheim (SKT), med leder Julie Hjortland i spissen, er blant dem som skal delta på årets PUSH UP-challenge.

– Hvorfor ønsker du og resten av SKT å bli med på pust up-challenge?
– For det første er det jo en veldig bra sak pengene går til! Vi er et lokallag der mange er glade i leir og er mye på leir, så å få være med på å gi noen mulighet til å få de samme leir-opplevelsene selv er veldig stas. I tillegg er det jo en kul måte å samle inn pengene på. Vi er en gjeng som er glade i idrett, og når man i tillegg måles opp mot hverandre og har noen å pushe seg mot, er det lett å bli revet med. Det har vært mye push up-prat i SKT-sammenheng den siste tida, og da fyrer man hverandre opp. Så: jeg håper jo at så mange som mulig faktisk melder seg på!

– Hvilke mål og forventninger har du/ og dere til årets push up-challenge?
– Det er kanskje litt lite ydmykt å melde, men vi liker å se på oss selv som storebror i studentKRIK-sammenheng. Da er det klart at vi må prøve å komme seirende ut av den «interne» studentKRIK-konkurransen, og da kanskje spesielt med tanke på StudentKRIK Bergen. Personlig har jeg som mål å faktisk lære meg å ta push ups ordentlig. Og, sett i et litt større bilde er det jo et mål at så mange som mulig kan få dra på leir og få muligheten til å bli like glad i leir og KRIK som det vi er, avslutter en engasjert Julie Hjortland.

StudentKRIK Trondheim er klare til dyst når push up-challenge kjører i gang 15. – 29. oktober.

Mer informasjon om årets PUSH UP-challenge finner du på arrangementssiden på krik.no og på Facebook-arrangementet vårt.