Andakt: Takknemlighet


Se for deg at det ENESTE du våkner opp med i morgen tidlig, er det du takker for i kveld. Hva ville du takket for?

Noen ville nok takket for familie, andre for mobilen, senga som er god å ligge i. Og mange hadde nok ikke fått sove den kvelden. Ikke fordi det er en vond tanke, men fordi man vil se at det er så mange ting å være takknemlig for, at det ville tatt hele natten å takke for alt. Men hvorfor er det likevel ofte slik at vi ikke er fornøyd med det livet vi lever? Hvorfor vil vi alltid ha mer, det nyeste, det beste, det kuleste?

Undersøkelser viser at takknemlighet er nøkkelen til å leve et godt liv. Og det tror jeg ikke er tilfeldig. For om vi klarer å fokusere på det man setter pris på istedenfor det vi ikke liker vil vi se mye mer glede i hverdagen. For eksempel det å være takknemlig for at vi kan gå på skole, istedenfor å tenke at det er kjedelig å måtte gjøre lekser.
Klarer vi dette vil vi få mye mer overskudd i hverdagen og vi kan spre glede og takknemlighet videre til andre. Vi kan bety en forskjell for oss selv og for de rundt oss. Og vi er så heldige at vi har Jesus som vi kan være takknemlige til og fortelle om alt det vi setter ekstra stor pris på.

Avslutt med å lese: Filipperne 4:4.

UTFORDRING

Dagens utfordring blir å prøve å fokusere på det å være takknemlig over det som skjer, det man får og det man har. Prøv derfor i kveld før dere legger dere å be en bønn og takke for tre ting dere er takknemlige for i livet deres.

BØNN

Kjære Gud. Tusen takk for at vi har muligheten til å være takknemlige. Takk for alt det gode som skjer i livet. Takk for skole, mat, venner, KRIK, familie og alt rundt oss. Takk for at du er med oss hver dag.