KRIK Tønsberg
Foto: KRIK Tønsberg
Publisert: 27.03.24
To lokallag har hatt oppstart i Vestfold den siste måneden!

KRIK Tønsberg har hatt pause noen år, men nå inviterer de igjen ungdommer til fellesskap. En drøy mil vestover ligger Gjennestad Videregående skole. Der har en gjeng nå bestemt seg for å starte lokallag for elevene sine. Med andre ord: det skjer ting i Vestfold!

Vi møtte lokallagsleder Sindre Horn (21) fra KRIK Tønsberg, som så muligheten til å blåse liv i lokallaget igjen.

Bro fra ungdomsarbeid til lokallag
Lokallaget KRIK Tønsberg består av flere ungdommer fra FRIK, som er Tønsberg frikirke sitt ungdomsarbeid: «Ungdomsarbeidet i kirka samler mange, men vi ønsket å kunne ha et samlingspunkt med mer bevegelse og idrett også.» sier Sindre.

Initiativtaker
Sammen med en annen leder fant Sindre ut at de kan starte et lokallag i KRIK. Sindre tok ansvar for det praktiske rundt oppstarten av lokallaget: «Først kjente jeg på at jeg ikke kunne ta en rolle med å starte opp og lede noe, jeg har jo ikke gjort det før. Men det var ingen andre som tok rollen heller. Da må jeg bare gjøre det, og gunne på!»

Fast møtepunkt
Lokallag er KRIKs aktivitet i lokalsamfunnene. For KRIK Tønsberg er det viktig å ha et aktivitetsopplegg som skjer fast og jevnlig: «Vi ville ikke arrangere «aktivitetsdag» en gang i halvåret. Vi ville starte et fellesskap som møtes ukentlig, der vi kan bygge relasjoner og gruppe, og der deling av opplevelser og vitnesbyrd også kan bli en del av lokallagstreningen. Jeg tror at det er viktig å ha et fast fellesskap der ungdommer kan komme og ha en plass.»

Alle skal kunne være med i fellesskapet
«Vi har lyst til å skape et fellesskap der enda flere kan slenge seg med. Ved å ha ungdommer fra ulike skoler, og ha fokus på at det skal være enkelt å ta med noen nye, tror vi at vi skal klare å bygge et inkluderende lokallag, der du ikke må ha vært med fra start, men kan komme inn på forskjellige tidspunkt. »

KRIK satser i Vestfold, Buskerud og Telemark!

Sofie Solbakken har nå startet som prosjektleder for lokallag og leir i KRIK. En stor del av hennes stilling er å lede et prosjekt for å skape mer liv i lokallagsarbeidet i Vestfold, Telemark og Buskerud. Hun ønsker både å komme i kontakt med folk som har lyst til å starte lokallag, og vil i tillegg følge opp de eksisterende lokallagene. Ta gjerne kontakt med Sofie på sofie@krik.no / lokallag@krik.no om du har lyst til å snakke med oss om lokallag i disse områdene!