Publisert: 23.11.20

Skrevet av: Ingeborg Klungerbo
Her er vinnerne av KRIK-prisene 2020

Under feiringen av KRIK Lokallags 30-årsjubileum, som ble holdt Lørdag 21. november, ble historiens første KRIK-priser delt ut! I seks ulike kategorier ble KRIKere hedret for sin frivillige innsats gjennom året som har gått. 

Se feiringen og utdelingen i opptak her!

Med KRIKprisen ønsker KRIK å takke enkeltmennesker for jobben som legges ned, og samtidig løfte frem eksempler til inspirasjon for resten av fellesskapet. KRIK drives i all hovedsak av frivillige, som stort sett arbeider i det skjulte for å løfte andre opp. I denne utdelingen skulle noen av dem selv bli løftet!

To forskjellige juryer har denne høsten jobbet med nominasjonene for å komme frem til vinnerne i hver kategori. En krevende jobb, siden KRIK-laget av frivillige stort sett består av mennesker som kunne og burde vunnet. 21. november var det imidlertid klart.

Vinnerne av KRIK-prisene 2020 er…

 

Årets Lokallag – KRIK KG

Hver fredag arrangerer VGS-elevene selv lokallagstrening og samler over 50 aktive medlemmer. Et lokallag av ungdom til ungdom. Som arrangerer årets råeste mini-leir med 70 deltakere på Hafjell.

 

Årets Lokallagsleder – Børge Vassbø

Børge beskrives som en ekte bauta som lokallagsleder. Han har holdt trøkket gående i mange år, og står fremdeles på. Han holder et solid åndelig fokus og trofasthet. Børge er et godt KRIK-forbilde i lokallagsarbeid, på styrearbeid, planlegging, oppfølging, trofasthet og gjennomføring. En som tør å satse og står løpet ut. Han representerer grasrota av KRIK, en hverdagshelt som står på uke etter uke.

 

Årets Medspiller – Marie Dugstad

Hun er en gledesspreder med sin latter og fine smil. Hun er ikke den som alltid tar mest plass, men som legger grunnlaget for at ting skal bli gjort og er der for alle rundt seg. Hun er villig til å ta ansvar og er begavet med sin store omsorg for de rundt seg.

 

Årets Leirleder – Asbjørn Klakegg Forland

Asbjørn er en leder man alltid kan regne med. Han stiller alltid opp der det trengs og er veldig fleksibel. En mann som ofte jobber i det skjulte for at leiren skal gå på skinner. Hånden strekkes raskt i været om man trenger noen frivillige. En blid, inspirerende, engasjert, trygg og inkluderende leder som er viktig for KRIK å ha med på laget.

 

Årets Nykommer – Egil Wormdal

En som virkelig har lagt mye tid og innsats i sitt lokallag. Han har skapt stort engasjement og tatt mye initiativ for å skape et bra lokallag. Har samlet folk til dugnad og innsamlinger for å realisere et prosjekt uten sidestykke i KRIK: KRIK Skauns egen frisbeegolfbane.

 

Hedersprisen – Carl Jakob Rørvik

Årets KRIK Hederspris går til en som har vært en klippe for mange lokallag i omtrent 30 år. En sann KRIKer som har bidratt med det økonomiske, samt arrangert ledersamlinger og sørget for kontinuitet i mange år for opptil 8 lokallag samtidig. En som virkelig jobber og står på for at ungdommen skal kunne få prøve seg som lokallagsledere og drive den daglig driften av lokallaget. Han beskrives som en ydmyk og trofast person, og en sann ildsjel. Juryen legger alle hans år i de mange lokallagene, og hans trofasthet og pågangsmot, til grunnlag for at han er en verdig vinner av årets KRIK Hederspris.

 

Gratulerer til alle nominerte og vinnere! På vegne av fellesskapet: Tusen takk for jobben dere gjør for KRIK. Dere er til stor inspirasjon for alle oss andre!

Nominasjoner til neste års utdeling av KRIKprisen kan sendes til krikprisen@krik.no. Takk for alle bidrag for 2020!